Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

ARCHÍV » ROČNÍK 2010/2011

 


Zbrojovka Vsetín přeborníkem kraje (autor: Josef Kovařík)
Ve Zlíně se hrálo 16. dubna poslední trojkolo krajského přeboru družstev starších žáků >> číst dál

Matyáš na MČR v rapidu   (autor: Josef Kovařík)
Matyáš Kovařík postupuje v kategorii do 12 let na Mistrovství ČR v rapidu, které se uskuteční druhý zářijový víkend, místo dosud není známo. A bez šancí nejsou ani Pavel Budík v kategorii do 10 let a Lukáš Gabryš v kategori do 14 let. Stalo se tak na třetím turnaji GP Zlínského kraje, který proběhl 9. dubna ve vsetínském Alcedu.

Na Vsetín se sjelo o jednoho více než sto šachistů. Kategorie do deseti let byla na prvních místech velice vyrovnaná, čtyři kluci dosáhli v sedmi kolech po šesti výhrách, a tak se o rozdělení medailí rozhodlo až dle pomocných kritérií. Zlato na krku a pohár za vítězství si do Hošťálkové odvezl Karel Vraj, stříbro zůstalo díky Pavlu Budíkovi doma a bronzový byl hošťálkovský Adam Březina. Náš teprve pětiletý Štěpán Řezníček získal 4 body a krásné sedmnácté místo. Ivan Zvardoň a Radomír Zimek, startující v dreu ZŠ Integra Vsetín, obsadili dvacáté deváté, resp. třicáté třetí místo. Nejlepší mezi děvčaty byla celkově šestnáctá Klárka Dančáková z Hošťálkové.

V kategorii do dvanácti let zvítězil vsetínský Matyáš Kovařík. Druhý skončil Mirek Rakušan z Postoupek, oba kluci dosáhli při vzájemné remíze 6,5 bodu. Třetí Filip Paul ze Zlína získal 5 bodů. Nejlepší mezi dívkami byla na celkově výborném čtvrtém místě Erika Náplavová z Osvětiman. Matyáš Kovařík si po zajištění postupu na mistrovství republiky ve Zlíně může v klidu zahrát se šachisty z nejstarší věkové skupiny. Další naši šachisté se v sobotním turnaji umístili takto: sedmý Kryštof Panovec - 5 bodů, patnáctá Adéla Bierská - 4 body, dvacátý třetí Marek Teleky - 3 body, dvacátý osmý Roman Hlavatý (ZŠ Integra) - 3 body.

Kategorii do čtrnácti let ovládli borci ze Starého Města, první Pavel Němec - 6 bodů, druhý Ondřej Stuchlý - 5,5 bodu, třetí František Mrkus - 5 bodů. Velmi pěkné páté místo obsadil se ziskem 5 bodů náš Lukáš Gabryš. Další naši kluci se umístili takto: jedenáctý Áron Fojtů - 4 body, osmnáctý Daniel Ondřejík - 3 body, a dvacátý třetí Michal Výchopeň - 2 body.

Fotografie ze sobotního turnaje v Alcedu si můžete prohlédnout ZDE, kompletní výsledky si mohou zájemci studovat na chess-results ZDE, celkové pořadí po třech turnajích v excelu ZDE.


Krajské finále Grand Prix školní mládeže 2010/2011
   (autor: Josef Kovařík)
V listopadu ve Valašském Meziříčí a v lednu v Karolince proběhly dva turnaje školních družstev, které pořádal Valašský šachový klub mládeže. Zasáhlo do nich 26 družstev základních a středních škol z našeho regionu a dva celky ze Slovenska. Celkem k šachovnicím usedlo více jak 120 hráčů.
Soutěžilo se ve třech věkových kategoriích a kompletní výsledky i další podrobnosti si můžete prohlédnout ZDE, nebo na chess-results .
Krajské finále pořádá opět Valašský šachový klub mládeže, a sice už ve čtvrtek 27. ledna ve vsetínském Alcedu, propozice jsou ZDE.
Náš region budou reprezentovat v kategorii A (první stupeň základních škol) ZŠ Hošťálková a ZŠ Francova Lhota, v kategorii B (druhý stupeň základních škol) ZŠ Hošťálková, ZŠ Integra Vsetín a ZŠ Valašská Polanka, v kategorii C (střední školy) Masarykovo gymnázium Vsetín a OA a VOŠ Val. Meziříčí.
V „dresu" ZŠ Integra Vsetín se představí čtveřice Zbrojovky Vsetín ve složení Matyáš Kovařík, Áron Fojtů, Michal Výchopeň a Pavel Budík, za Masarykovo gymnázium se budou v tvrdé konkurenci bít Zbrojováci Marek Jurča a Lukáš Gabryš.

    

1. VASTO Tour začala Vánočním turnajem ve Fr.Lhotě
- článek a výsledky ZDE


Vánoční turnaj žáků Zbrojovky
   (autor: Josef Kovařík)
Stejně jako minulý rok i tentokrát přivítali trenéři Vlastimil Straděj Radek Zádrapa den před Vánocemi žáky Zbrojovky, kteří si zahráli o Zimního krále.
Sedm kluků se utkalo systémem každý s každým v tempu 2 x 15 minut, pak ještě byla připravena řešitelská soutěž. Překvapením dne byl pro všechny nečekaný oběd v podobě pizzy, dárek od mámy Káji Koňaříka.
Zimním žákovským králem se stal Matyáš Kovařík, který v šesti duelech získal 5,5 bodu. Na druhém místě skončil Lukáš Gabryš s 5 body, třetí Áron Fojtů se 4 body. Další pořadí: 4. Pavel Budík (3), 5. Kryštof Panovec (2), 6. Karel Koňařík (1,5 ), 7. Šimon Macháč (0).
Řešitelská soutěž klukům pořádně zamotala hlavy, Vlastimil Straděj připravil 8 úloh různé obtížnosti a tudíž i podle toho obodovaných. Nejvíce se v půlhodinovém namáhání hlavy nakonec dařilo Matyášovi a Lukášovi, kteří nasbírali devět bodů. Áron, Pavel, Kryštof a Šimon získali sedm bodů, Kája tři.
Fotografie z předvánočního dne v herně Zbrojovky si můžete prohlédnout ZDE.

1. VASTO Tour zahajuje v sobotu 18. prosince  (autor: Josef Kovařík)
Po loňském velkém úspěchu přichází další ročník mezinárodní mládežnické série 1. VASTO Tour. Startuje v sobotu 18. prosince ve Francově Lhotě tradičním Vánočním turnajem. V letošní Tour připravil Valašský šachový klub mládeže celkem čtyři turnaje, ty další proběhnou v Hošťálkové, ve Skaličce a na Vsetíně. Do loňské série zasáhlo 162 šachistů od šesti do osmnácti let. Ve Francově Lhotě dochází ke změně místa konání, proto byly opraveny propozice. Přidáváme i nabídku výpravám, které nemají možnost cestovat automobilem, odvoz od vlaku z Horní Lidče. Srdečně zveme všechny mladé zájemce o královskou hru.

IV. ROČNÍK ŠACHOVÉ SOUTĚŽE MLÁDEŽE  2010/2011
První turnaj série - Francova Lhota - propozice  ZDE
(10. ročník tradičního Vánočního mládežnického turnaje)


IV. ROČNÍK ŠACHOVÉ GRAND PRIX ŠKOLNÍ MLÁDEŢE - propozice ZDE
- výsledky ZDE
- fotografie ZDE


Krajská soutěž starších žáků 2010/2011
Vsetín 23.10. 2010
-
Zpráva z turnaje  (autor: Josef Kovařík)
Cestami Rychnovska (autor: Stanislav Juříček)
Na 13.ročník turnaje seniorů pořádaného místním klubem Panda jsem se vypravil po dlouhých šesti letech. Zatímco tehdy mne doprovázela manželka i syn, tentokráte mou přihlášku obdrželi pořadatelé sotva 10 dnů před zahájením...číst dál >>

Lukáš Gabryš vítězem Národního Open  (autor: Josef Kovařík)
Třicátý šestý ročník Přeboru města Vsetína se hrál od 2. do 9. července zároveň jako krajský přebor v praktickém šachu.
Ve FIDE Open nastoupili čtyřicet dva hráči, v Národním Open třicet dva. Zejména tzv. „béčkovým" turnajem v celém jeho průběhu pořádně míchali žáci našeho oddílu.

Lukáš Gabryš po skvělém finiši všechny předběhl a se sedmi body zvítězil, Matyáš Kovařík dosáhl šesti bodů a skončil čtvrtý, Rosťa Vilém pět a půl bodu a obsadil šestou příčku.
Další naši dopadli takto: 8. Pavel Mladý 5½ b, 10. Jaromír Galetka 5½ b, 17. Jiří Růžička 4½ b, 18. Petr Žižka 4½ b, 20. David Klímek 4 b, 22. Kryštof Panovec 4 b, 24. Pavel Budík 4 b.

Ve FIDE Open zvítězil IM Jan Sosna ze Zlína se 7½ b, druhé a třetí místo obsadila dubnická dvojice FM Karol Motúz a Emil Kováčik za 7½ b, resp. 6 b. Z našich šachistů dosáhl nejlepšího výsledku Dominik Parák, který obsadil celkové sedmé místo za 5½ b.
Další šachisté Zbrojovky Vsetín skončili takto: 12. Stanislav Juříček 5 b, 17. Radek Zádrapa 5 b, 20. Vlastimil Straděj 4½ b, 27. Petr Smílek 4 b, 29. Marek Jurča 4 b, 30. Jaroslav Závodný 4 b.

Kompletní výsledky vč. bleskového turnaje na chess-results  ZDE

Fotografie z Přeboru Vsetína 2011 najdete
ZDE (postupně přibudou dálší)

Článek ze simultánky na webu města Vsetína je ZDE

Reportáž TV Beskyd ze simultánky IM S. Jasného ZDE

Reportáž TV Beskyd o Přeboru Vsetína 2011 najdete ZDE


1. VASTO Tour - výsledky, konečné pořadí a další info o celé tour najdete ZDE

Memoriál M. Kodytka  (autor: Stanislav Juříček)
Až do východních Čech se vypravilo ve dnech 1.-2.4. naše družstvo ve složení Juříček-Bosák-Straděj-Štverák na 22.ročník Memoriál Miroslava Kodytka, aby zde navázali na několikerou účast a vítězství z let 1997 a 1998. Kunvald je historicky významnou obcí. V roce 1457 zde byla založena Jednota bratrská, v pobělohorské době se tu pak soustřeďovali a tajně odcházeli do exilu čeští bratři neboť JB byla t.č. zakázána a členům tohoto církevního společenství hrozilo zatčení, konfiskace majetku a nezřídka také poprava. Zcela jistě tu nějaký čas pobýval i J.A.Komenský. Na pamětihodnosti však bohužel nebylo kdy. Organizátoři turnaj vypsali jako Přebor Pardubického kraje 4-členných družstev v rapid-šachu na 2x30 minut a 7 kol. Na start se dostavilo 20 celků, z toho některé opravdu dosti silné s KM i FM. Můj první start na této soutěži se mi vcelku vydařil a výsledek „+1" potěšil, ačkoliv bych se už viděl raději na jiné desce než první ... Skvěle zahráli Vlasťa s Milanem (5 a 5½), kteří nenašli ani jednou svého přemožitele a mají lví podíl na bronzovém umístění. Zato Honzovi (3½) se lepila smůla na figurky i v posledním kole, jinak by skončil také „v plusu". Velmi solidní bylo ubytování v soukromí, stejně tak i skutečnost, že v lidové ceně startovného 80,- Kč zajistili pořadatelé oběd. Zato místnost kapacitně nevyhovovala, více jak osm desítek přítomných hráčů se vždy dost těžko prodíralo ke svým stolkům a rovněž ruční losování neúnosně protahovalo přestávky mezi jednotlivými koly. Celkové 3.místo je ale určitě úspěchem a zanechali jsme zde, myslím, opět dobrý dojem.


Hráli jsme proti těmto družstvům:
1.utkání - Jiskra Ústí n/Orl. 2½:1½
2.utkání - DS Brno B 4:0
3.utkání - Repal Rychnov n/Kněž. 3½:½
4.utkání - Zikuda Turnov A 1:3
5.utkání - Autosklo Pardubice 3:1
6.utkání - Artco Rychnov n/Kněž. 2½:1½
7.utkání - Sokol Zaječice 1½:2½.


Body a série jednotlivých hráčů ŠKZ:
Juříček S. 4 b. (½-1-1-0-0-1-½)
Bosák J. 3½ b. (0-1-1-0-1-½-0)
Straděj V. 5 b. (1-1-½-½-1-½-½)
Štverák M. 5½ b. (1-1-1-½-1-½-½)


Hezkých partií měli dost především Vlasťa s Milanem, jenže v tempu 2x30 minut je obvykle nezapisují. Zato já si je většinou zaznamenám, či rekonstruuji a tak posloužím závěrem jedné, hrané v předposledním kole:


Pavlíček M (2040) - Juříček S (2150), Kunvald 2011 (Vsetín - Artco Rychnov n/K 2½:1½), anglická /6/
/diagram/ Kb1,Df1,Vd1,Vh1,Sg2,Jg5,Pa2,b2,c4,d4,f4,g3,h2 - Kg8,Dd8,Va6,Ve8,Sf5,Jc6,Pa4,b7,c7,d6,f7,g6,h5 (13+13) * Pravda, zahájení se mi moc nepodařilo a dlouho jsem bojoval o vyrovnání. Soupeř využíval především typického dlouhého střelce, tísnil mne přes bod d5 a po mém h7-h5 uklidil krále na dámské křídlo. Jenže, zaujat svou ideou, zapomněl na preventivní a2-a3 a to mi v tomto postavení stačilo ... 35.-a3! Dlouhou rošádu bílého je potřeba co nejdříve rozbít. 36.Sd5 Nebo 36.b3 Jb4 s hrozbou Jxa2 a pokud 37.Df2, tak 37.-Jd3. 36.-axb2 37.Kxb2 Df6!! Na to jsem spotřeboval necelé dvě minuty a odhadl, že oběť celé věže bude korektní. 38.Sxf7 (38.Jxf7 Kg7! -+) 38.-Kg7 39.Df2 Kryje d4, protože na 39.Sxe8 jde 39.-Jxd4 se strašným odtahem Je2+ a likvidace 40.Vxd4 vede po 40.-Dxd4 k forsírovanému matu 41.Kb3 Sc2! 42.Kxc2 Vxa2 43.Kb3 Db2#, resp. 43.Kc1 Da1#. 39.-Ve7 40.h3 Vxf7 41.Jxf7 Bílý měl plácnout - děj se vůle Páně - 41.g4 a pomodlit se, zda neuvidím 41.-Jb4 42.Kb3 Jd3 43.Df3 Dxd4 44.gxf5 Va3! -+. (Já to ale viděl ...) 41.-Dxf7 42.d5 Jistě, pěšce c4 je radno pokrýt, ovšem poraďte jak? Na 42.Vc1 jde 42.-Jb4, na 42.Kb3 zase 42.-b5 43.d5 Ja5 44.Kb4 c5! 45.Kc3 Jxc4 nebo 42.Kc3 Va3 43.Kb2 Dxc4, vždy s výhrou. 42.-Df6 43.Kb3 Nelze 43.Kc1? pro šach dámou na c3, ale k tomu dojde i v partii a navíc v elegantním provedení s obětí druhé věže. 43.-Va3! 0-1 [glos. SJ]


1. VASTO Tour pokračovala ve Skaličce -
článek,výsledky a fotografie najdete na www stránkách ŠSZK  ZDE.

Hoši z Integry na MČR škol nezklamali 
(autor:Josef Kovařík)
Naše šachová čtveřice Matyáš Kovařík, Áron Fojtů, Michal Výchopeň a Pavel Budík, příslušna k ZŠ Integra Vsetín, hájila barvy své školy na Mistrovství České republiky školních družstev. Vzhledem k pohodově dojezdovému Vyškovu jsme si mohli troufnout mít snad největší podpůrný a doprovodný tým, sestávající se z pedagogicky dozírajícího mne a pak především ze šachově dozírajících Radka Zádrapy a Ivana Bartoška.

Jako číslo 26 mezi dvaceti osmi týmy mohli kluci jenom mile překvapit a pokoušet se prokousávat do vyšších než jen sklepních prostor tabulky. Matyáš na první desce po dva dny trénoval především psychickou odolnost, neboť drtivá většina školních celků byla složena z velmi silného hráče na první šachovnici a pak z hráčů dobrých či průměrných. Nebylo tedy divu, že dokázal toliko jednou zvítězit a dvakrát remizovat. Trenéři ho sice chválili za kvalitní hru, drobná zaváhání však soupeři nekompromisně proměňovali.

Áron si v závěru prvního dne vybral „nevynucený oddechový čas" a pro svůj přístup dostal postupně naloženo ode mne i od Ivana. Takhle se za družstvo nehraje... Druhého dne Áron předvedl koncertní výkon složený ze čtyř vítězství ve čtyřech utkáních !!! Takhle se za družstvo hraje. A to neseděli proti němu žádní začátečníci. Takže celkem pět a půl bodu pro družstvo Integry.

U Michala se dalo předpokládat, že bude mít pozici na třetí šachovnici docela složitou. Bohužel totiž trénuje méně, než by bylo dobré. Nicméně Michal se do několika partií tak nádherně zabořil, že byla radost na něho koukat. Čtyři výhry byly pro tým opravdu milým překvapením a příjemným příspěvkem do olympijského bodování. A Michal šel v průběhu turnaje hodně do sebe, snad začal chápat, že právě v šachu může něco dokázat.

Pavel - hvězda týmu. S tímto sloganem jsme do Vyškova jeli. Na poslední desce jako jeden z nejmladších účastníků MČR jasně ukázal, že jede na pohodové a vítězné vlně. Dokázal lámat i partie, od nichž by zkušení borci již odcházeli, a jeho šest výher a jedna remíza patřily na čtvrté desce mezi nejvíce lepší výkony ze všech.

Kluci dokázali, že v nich má Zbrojovka dobrou budoucnost. Hrdě bojovali za svoji školu. A Radek i Ivan sbírají drobné trenérské radosti. Věřím tomu, že budou ještě dále narůstat.

Veškeré výsledky MČR školních družstev můžete studovat ZDE. A přidávám i pár fotek ZDE.



Družstvo mladších žáků v kraji bronzové
  (autor: Josef Kovařík)
S bronzem na krku odjížděl z Kateřinic tým Zbrojovky Vsetín, který hrál ve složení Matyáš Kovařík, Kryštof Panovec, Pavel Budík, Marek Teleky, Karel Koňařík, Adéla Bierská a Štěpán Řezníček. V sobotu 26. března se totiž v nedaleké obci hrál krajský přebor šestičlenných družstev.

Z celého Zlínska se sjelo jedenáct družstev, ale o medaile se nakonec rvali jenom naši s Hošťálkovou a Postoupkami. Nakonec je to bronz, cíl byl splněn, i když trošku mrzí, že od postupu na mistrovství ČR to bylo jen kousek.
Trenér Radek Zádrapa chválil zejména naše dva nováčky, Adélu Bierskou a Štěpána Řezníčka. Ten, ač teprve pětiletý, se dokonce stal nejlepším hráčem na šesté šachovnici !!! Nic moc se nedalo vytknout ani Matyášovi, Kryštofovi a Pavlovi, odvedli standardně slušné dobré výkony. Zbrklost ale provázela hru Marka Telekyho a je to škoda, protože některé partie mohly dopadnout mnohem lépe. Velmi těžkou pozici měl Kája, nicméně srdnatě se svými soupeři bojoval a statečnost se cení.

Kompletní výsledky si podrobně můžete studovat ZDE, nebo v chess-results ZDE, fotogalerii všech čtyřiašedesáti šachistů i další snímky můžete zhlédnout ZDE.


Matyáš v Koutech nezklamal  (autor: Josef Kovařík)
Ve dnech 12.-19.3.2011 probíhalo v Koutech nad Desnou mistrovství České republiky mládeže.
Zástupce našeho šachového oddílu Matyáš Kovařík nezklamal. Do turnaje v kategorii H-12 nastupoval
mezi čtyřiadvaceti šachisty jako číslo šestnáct >>číst dál

Žáci teď naberou rychlé tempo  (autor: Josef Kovařík)
Naše žáky teď čeká ve zběsilém tempu mnoho akcí. V sobotu 26. března pojede bojovat šestičlenné družstvo
našich mladších žáků do Kateřinic, kde se uskuteční krajský přebor této mládežnické kategorie.
Již o tři dny později 29. a 30. března vyrazí čtveřice našich kluků ze ZŠ Integra na
mistrovství ČR školních týmů do Vyškova.
Pak pokračujeme hned v sobotu 2. dubna turnajem 1. VASTO Tour ve Skaličce, v neděli poslední kolo
a start nejméně čtyř kluků v regionálním přeboru dospělých.
V sobotu 9. dubna GP Zlínského kraje jednotlivců ve vsetínském Alcedu
a v sobotu 16. dubna klíčové trojkolo KP starších žáků ve Zlíně, kde si budou chtít kluci vydobýt postup do dorostenecké ligy.
No a pak si můžeme "odpočinout" ve čtvrtek 21. dubna na již devátém soustředění Střediska šachových nadějí.

propozice 3. turnaj Grand Prix mládeže Zlínského kraje 2010 /2011  ZDE
propozice 1. VASTO Tour  Třetí turnaj série - Skalička  ZDE
propozice Krajský přebor družstev mladších žáků - Kateřinice  ZDE
propozice Přebor škol - republikové kolo - Kategorie 6. - 9. tříd ZŠ - Vyškov  ZDE

Bleskový turnaj „ Vlastík *60 "   (autor: Stanislav Juříček)
Podle zdrobnělého jména by se zdálo, že jde snad o turnaj nějakého mladíka, leč ta cifra svědčí o něčem jiném. Ano, je to tak, předseda našeho oddílu se dožil věku, kdy se dříve oslovovalo: „Ctihodný kmete ..."  >> číst dál.

Družstvo starších žáků nakročilo do dorostenecké ligy 
(autor: Josef Kovařík)
V sobotu 29. ledna začal na ZŠ Integra Vsetín úvodním čtyřkolem krajský přebor družstev starších žáků. Účastní se ho osm družstev a naši kluci si vytkli jasný cíl - postup do dorostenecké ligy. Šestici Matyáš Kovařík, Rosťa Vilém, Lukáš Gabryš, Áron Fojtů, Kryštof Panovec a Pavel Budík doplnil na první šachovnici jako host náš kamarád Jáchym Bareš. A kluci se činili. Po výhře nad Zborovicemi 5:0, celkem Osvětiman 4,5:0,5 a Ústím také v poměru 4,5:0,5 zasedli k závěrečnému duelu s Kunovicemi. Po nervydrásavém boji zachránili Matyáš a Lukáš v nelehkých pozicích výhrou 3:2 skvělou výchozí pozici družstva do dubnového trojkola ve Zlíně. O první místo v krajském přeboru se hoši poperou asi hlavně s rezervním týmem Starého Města. Výsledky prvního čtyřkola jsou ZDE, fotky ZDE.


Čtveřice žáků Zbrojovky na mistrovství republiky   (autor: Josef Kovařík)
Čtveřice ve složení Matyáš Kovařík, Áron Fojtů, Michal Výchopeň a Pavel Budík bude reprezentovat svoji školu, ZŠ Integra Vsetín, na březnovém mistrovství ČR školních družstev. Tohoto obrovského a hlavně nečekaného úspěchu dosáhli naši kluci ve čtvrtek 27. ledna v krajském finále základních a středních škol.
Zúročuje se tak výborný přístup a trenérská práce Radka Zádrapy, Vlastíka Straděje, Standy Juříčka a Ivana Bartoška, kteří naše žáky připravují v pondělních, úterních, čtvrtečních a pátečních trénincích v klubu a v úterním kroužku, který vede na Integře Ivan Bartošek.
Mistrovství České republiky šachistů II. stupně základních škol se uskuteční 29. a 30. března ve Vyškově.
Krajské finále škol si zahráli i Marek Jurča a Lukáš Gabryš v družstvu Masarykova gymnázia Vsetín. Ti ovšem měli soupeře velice silné, zajisté získali další dobré zkušenosti.
Výsledky krajského finále ve všech kategoriích ZDE. Pár fotek ZDE.


Silvestrovský turnaj vyhrál FM Karol Motúz    (autor: Josef Kovařík)
Nejsilněji obsazený zimní šachový turnaj na Valašsku se uskutečnil 30. prosince v klubovně ŠK Zbrojovky Vsetín. Za účasti dvou mistrů FIDE, osmi kandidátů mistra i tří žen se hrál večerní bleskový turnaj na 13 kol s netradičním tempem 4 minuty + 4 vteřiny za každý tah.
Pro drtivou většinu ze třiceti účastníků bylo tempo s naskakujícími vteřinovými bonusy naprostou novinkou. V pohodové atmosféře probíhalo sportovní klání, turnaj měl též rozměr společenský, kdy se potkávali šachisté z různých koutů Valašska i z větší dálky.
A pozvolna se také mimo jiné očekával nadcházející poslední den kalendářního roku 2010.
Své kvality potvrdil FM Karol Motúz (Dubnica), získal 11,5 bodu a v turnaji zvítězil.
Velmi na něj však dotíral domácí hráč Zbrojovky Petr Zajíček, který skončil se stejným počtem bodů na druhé příčce. Třetí FM František Vrána (St. Město) a čtvrtý Radek Zádrapa (Zbrojovka Vsetín) dosáhli 9,5 bodu a pátý Ondřej Karlík (Hošťálková) 8,5 bodu.
Kompletní výsledky naleznete ZDE, třicet fotografií si můžete prohlédnout ZDE.


GP Zlínského kraje v rapidu -  Hluk  4.12. 2010
- Zpráva z turnaje  (autor: Josef Kovářík
- výsledky ke stažení ZDE
- celkové pořadí v Grand Prix ZDE
- výsledky na chess-results
- fotografie z turnaje ZDE


Céčko - málem body !!!  
  (autor: Josef Kovařík)
Skvěle zahráli ve dnešním mistrovském utkání Valašské Meziříčí B - Zbrojovka Vsetín C naši žáci. Bohužel půlbod scházel k tomu, abychom se radovali z prvního zisku do tabulky. Již úvod byl poněkud dramatický, >> číst dál

NADĚJE VYKVETLA DO BRONZU!   (autor: Stanislav Juříček)
S určitými obavami, ale i nadějemi odjížděla naše minivýprava do krásného prostředí na úbočí Jeseníků, kde se konalo Mistrovství Moravy a Slezska mládeže v kategoriích H10, H12, H14, H16, D a FIDE-open. Pořadatelem byl Slovan Havířov a Slávia Orlová ve spolupráci s Moravskoslezským šachovým svazem v hotelu „Dlouhé stráně" v Koutech n/Desnou ve dnech 26.-31.10. 2010. Velké ubytovací zařízení, které kdysi sloužilo pro dělníky a techniky pracující na stavbě přečerpávací elektrárny je pro podobné akce jako stvořené,  >> číst dál

Mistrovství Moravy a Slezska mládeže do 16 let 2010    (27.10. - 31.10. 2010 Kouty nad Desnou)
- fotografie z turnaje ZDE
- výsledky na chess-results

Krajská soutěž starších žáků 2010/11 - Vsetín 23. 10. 2010   (autor: Josef Kovařík)
V sobotu 23. října odstartovala žákovská sezóna. Na vsetínské ZŠ Integra uspořádal Valašský šachový klub mládeže krajskou soutěž pětičlenných družstev starších žáků. Sjela se pestrá osmička, >> číst dál

Před sezónou šachistů    (autoři: Antonín a Stanislav Juříčkovi)
Celkově třetinu míst má náš region v letošním zlínském krajském přeboru osmičlenných družstev, který začíná 10. října. Po dlouhých letech, kdy Valachům „vládl" Vsetín se aktuální situace výrazně změnila >> číst dál

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk