Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

PŘEBOR VSETÍNA 2024 » TURNAJOVÝ BULLETIN 2024

 

 

vsetín 2024

Turnajový bulletin
- Propozice
- Výsledky
- On-line (live přenos z 8 šachovnic)
- Fotogalerie
-

 

 

 

 

 

Zprávy z turnaje:


O krůček blíže  (6.7. 2024)

I v letošním ročníku jsme zůstali u sedmi kol s tempem 2 x 90 minut na partii s půlminutovým bonusem za každý tah. U zřejmě nejdelší partie turnaje se ve čtvrtém kole setkala domácí šachistka Amálie Zádrapová s Ondrou Matějovským. Napínavý duel se neobešel bez zaváhání a skončil po necelých pěti hodinách lítého boje nerozhodně. Oba soupeři potom do posledního tahu závěrečného kola hráli o umístění na špici závěrečné tabulky.

 

Výsledková listina získala svou definitivní podobu ve čtvrtek odpoledne. Také střetnutí sedmého kola, v nichž se bojovalo o stupně vítězů, patřila mezi nejdelší. Na první šachovnici se odehrál přímý souboj o první místo. Vlašimský favorit Vojta Dudek se utkal s Amálií a v koncovce dámy proti dvěma věžím přetavil aktivitu nejsilnější figury ve zlatý bod.

 

O stříbrné příčce se rozhodovalo na čtvrté desce mezi dvěma odchovanci vsetínského šachu. K porážce domácího borce Gabriela Urbana v dámské koncovce přispěly menší počet pěšců a větší množství slabých míst.

 

O umístění na bronzovém stupínku mohl rozhodnout epický souboj mezi Ivanem Bartoškem a Jaroslavem Závodným. Čtyři z pěti vsetínských šachistů vědí, že Ivan byl před léty Jardovým trenérem a ještě nedávno hájil barvy našeho klubu. V nadcházející sezóně by se pak měl stát jako host posilou našeho družstva v krajské soutěži. Také tento souboj generací rozhodla aktivita dámy, zde ovšem v koncovce proti věži a jezdci.

 

Na čele konečné tabulky se tedy umístili nejvýše nasazení borci, i když v lehce promíchaném pořadí:

 

1. Vojtěch Dudek, TJ Spartak Vlašim, 6 bodů
2. Matěj Kopecký, TJ Sokol Ústí, 5 bodů
3. Jaroslav Závodný, ŠK Vsetín, 5 bodů
4. Ondřej Matějovský, TJ Spartak Vlašim, 5 bodů
5. Amálie Zádrapová, ŠK Vsetín, 4,5 bodu

 

Překvapením letošního ročníku se nepochybně stal Jan Stančík. 4,5 bodu pro něj znamená celkové šesté místo a zasloužené vítězství v nejsilnější z kategorií vyhlášených podle ELO bodů.

 

Na férový přístup k jednotlivým duelům tentokrát ostřížim zrakem dohlížel Honza Bosák v roli rozhodčího a režiséra on-line přenosů. Jemu i všem soutěžícím patří veliký dík za hladký průběh turnaje a přátelskou atmosféru, která ani na chvíli neopustila staronovou šachovou hernu na Lapači.

 

Završením 48. ročníku Přeboru města Vsetína jsme se opět ocitli o krůček blíže významnému jubileu. Všem účastníkům letošní prázdninové šachové soutěže ještě jednou děkuji a těším se na setkání v příštím roce.

 

Pavel, Mladý vsetínský šachista
a řízením osudu rovněž ředitel turnaje

40

 

Červencové šachové setkání  (1.7. 2024)

 

První prázdninová sobota se stala tradičním dnem zahájení Přeboru města Vsetína. Dříve významná událost v šachovém kalendáři se v posledních letech změnila v záležitost regionálního významu. S touto skutečností se asi musíme prozatím smířit. Přesto se domnívám, že pokračování v tradici letních šachových setkání na Vsetíně má i v tomto skromnějším měřítku své opodstatnění.

 

I počet účastníků letošního ročníku snad potvrzuje, že toto přesvědčení sdílí více lidí, a to nejen z našeho regionu. Určitě je příjemné vědět, že vsetínský turnaj navzdory komorním podmínkám neztratil své kouzlo v očích šachistů ze středních Čech. Do staronové šachové herny na Lapači letos našlo cestu 28 stoupenců královské hry a kapacita klubovny ŠK Vsetín se naplnila takměř beze zbytku.

 

Dnešním čtvrtým kolem, které zahájíme ve čtyři hodiny, se 48. Přebor města Vsetína přehoupne do své druhé poloviny. Všem účastníkům letošního vsetínského šachového setkání bych touto cestou rád poděkoval.

 

Pavel Mladý, řízením osudu ředitel
48. Přeboru města Vsetína

 

Nedělní dvojkolo, 2. část  (30.6. 2024)

 

Počasí se v souladu s předpovědí umoudřilo a od pondělí už si snad nebudeme plést staronovou šachovou hernu na Lapači se saunou. Na první on-line šachovnici se zítra odpoledne střetne tříbodový hlavní favorit Vojta s Matějem, který zatím shromáždil 2,5 bodu. Stejně dobře si zatím vedou Honza a Jiří, kteří po dnešním dvojkole usednou ke druhému stolu.

 

V průběžné tabulce najde dále laskavý čtenář osm šachistů se dvěma body. Šest z nich zatím také zvládá soutěž bez porážky. V horní polovině výsledkové listiny zároveň figuruje šestice domácích hráčů. Od některých z těchto borců se ani nečekalo, že se jim bude tak dařit. Nejde jen o výsledky jednotlivých partií - ostatně od konce turnaje nás dělí ještě čtyři kola - ale především o úroveň předvedené hry. Naši mladí šachisté budou jistě v nadcházející sezóně patřit k oporám svých týmů.

 

Nedělní dvojkolo, 1. část  (30.6. 2024)

 

Druhé kolo letošního Přeboru města Vsetína přineslo dvě vskutku krátké partie. Na třetí on-line šachovnici jsme se s Matějem brzy dohodli na remíze a vzápětí skončil dělbou bodu i duel na sousední čtvrté desce. Zde ovšem stačili borci odehrát patnáct, tedy dvakrát více tahů. Rychlá hra zkrátka patří do arzenálu Vlastíka M. staršího, který se již ve své premiérové sezóně stal oporou Mezu Vsetín.

 

O půl desáté jsem tedy také mohl jít domů a věnovat se a) odpočinku nebo b) přípravě před odpoledním třetím utkáním. (Nehodící se škrtněte.) Ve žlutém salónku naší staronové šachové herny i mimo on-line šachovnice v modrém salónku jsou však k vidění zajímavé souboje. Krátce před desátou zaznamenává Jarda své druhé vítězství, tentokrát u druhého stolu. Technické potíže se již podařilo překonat a laskavý čtenář dnes může v přímém přenosu sledovat dění na prvních osmi deskách.

 

 

48. Přebor města Vsetína zahájen (29.6. 2024)

 

V sobotu 29. června se ve staronové šachové herně na vsetínském Lapači sešly tři desítky příznivců královské hry. Účastníky 48. ročníku tradičního sportovního setkání čekalo úvodní kolo staroslavné soutěže. Společným soupeřem se ovšem stalo neúprosné vedro, kterému statečně čelili všichni přítomní.

 

Sobotní duely přinesly jednu miniaturku, ale také dlouhé a napínavé vsetínské derby na třetí on-line šachovnici. Ve čtrnácti partiích prvního kola byly zaznamenány jen tři nerozhodné výsledky. Přebor města Vsetína nyní pokračuje nedělním dvojkolem. Meteorologové slibují, že ještě před polovinou turnaje by se počasí mělo umoudřit.

 

Pavel, Mladý vsetínský šachista

 

 

Přebor města Vsetína 2024 podpořily tyto subjekty:

heistech   -

-

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

2

1.7.2024 20:30:38 - Pavel Mladý
Dobrý večer. Odkaz ke stažení partií nebyl vytvořen.

 

1

30.6.2024 17:45:30 - Mladý Valašský šachista
Ahoj šachoví přátelé, prosím, je možné přidat odkaz na stáhnutí partií z online šachovnic? Díky moc za případnou odpověď.

 

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk