Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

PREBOR-SKOL-2013

 

Na Vsetíně rekordní účast v šachovém přeboru škol

Třiatřicet školních družstev se ve středu 20. listopadu zúčastnilo okresního přeboru základních a středních škol, který se již posedmé uskutečnil pod názvem Grand Prix školní mládeže. Tentokrát se hrálo formou jednoho setkání šachistů ve vsetínském Středisku volného času Alcedo. Pořadatelé z Valašského šachového klubu mládeže a ZŠ Integra Vsetín konstatovali, že nebývalý počet zúčastněných škol je vyústěním dobré práce, která zde byla na půdě osvěty královské hry za předchozí roky prováděna. Akci podpořil i Zlínský kraj.

„Turnaj je tradičně rozdělen do tří věkových kategorií, podle stupně škol. Aby se všichni hráči vůbec vlezli ke stolům, odehrála se po předchozí domluvě s vedením SOŠ Josefa Sousedíka kategorie středoškoláků v azylu této necelých sto metrů od centra turnaje vzdálené školy," upřesnil hlavní rozhodčí turnaje Vladislav Bambušek. Středoškolských družstev se přihlásilo sedm, což umožňovalo utkat se systémem každý s každým. Roli favorita naplnil tým Masarykova gymnázia Vsetín „A", na druhé příčce skončil tým SPŠS Vsetín a třetí pozici obsadilo MG Vsetín „B".

V Alcedu se utkalo jedenáct týmů z I. stupně základních škol a patnáct ze II. stupně ZŠ. Hrálo se švýcarským systémem na sedm kol v tempu 2 krát 15 minut. V mladší kategorii zvítězilo družstvo ZŠ Kateřinice před ZŠ Integra Vsetín a ZŠ Jablůnka. V kategorii starší si pohár a zlaté medaile odvezli borci ze ZŠ Hošťálková, stříbro šachisté ZŠ Valašská Polanka a bronz pořádající ZŠ Integra Vsetín.

Nejlepší dvě družstva z každé věkové kategorie postupují do krajského přeboru, které se uskuteční v pátek 24. ledna ve Zlíně. A zejména šachisté Hošťálkové mají veliký potenciál nejen v měřítku krajském, ale mohou velmi dobře uspět i na mistrovství republiky škol.

„Přivítali jsme i dvě školy ze zlínského okresu. Naše pozvání přijali na ZŠ Jasenná a na Církevní základní škole Zlín. Do celého turnaje zasáhlo více než sto padesát hráčů, což je v měřítku okresního setkání školních šachistů asi rarita. Pochopitelně je však odrazem naší dlouhodobé práce," konstatoval Vladislav Bambušek. Výsledky turnaje naleznete ZDE, snímky z fotoaparátu Hanky Obšivačové můžete zhlédnout ZDE.

Josef Kovařík


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk