Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

1-VASTO-FR-LHOTA-2013

 

1.VASTO1. VASTO Tour zahájila ve Francově Lhotě
Osmdesát devět kšiltovek s nápisem 1. VASTO Tour 2013/2014 bylo rozdáno 14. prosince ve Francově Lhotě. Právě tolik hráčů totiž usedlo k šachovnicím prvního letošního turnaje Mistrovství mládeže Valašska - 1. VASTO Tour. A že byl tah pořadatelů s přeskupením věkových skupin do 10, 13 a 16 let vskutku mistrovský, potvrzuje naprosto rovnoměrné množství účastníků v jednotlivých kategoriích.

Mezi 30 nejmladšími šachisty neponechal nic náhodě dnes (už školák) Patrik Řezníček ze Zbrojovky Vsetín, který si letošní Tour vytyčil jako prioritu a svého staršího bráchu pro jistotu poslal na mezinárodní turnaj do Beskyd, aby mu nestál v cestě Druhý skončil Tomáš Hofschneider ze Slavičína a třetí hošťálkovský Vojtěch Valůšek. Zlato mezi holkami získala Andrea Chudějová ze Zbrojovky Vsetín, celkově čtvrtá.

V kategorii do třinácti let usedlo ke stolům také 30 borců a i zde se projevila velmi silná slavičínská výprava, když zlato a stříbro brali Daniel Petráš a Tobiáš Drápala. Třetí místo obsadil ústecký Filip Matůš. Z dívek byla (tradičně) nejlepší Klára Dančáková ze Zbrojovky Vsetín, celkově šestá.

Mezi nejstarších 29 šachistů zasedlo i několik borců, kteří by věkově mohli nastoupit ještě v prostřední kategorii - bravo, kluci pochopili, k čemu tyto turnaje organizujeme, totiž k získání hráčských zkušeností se silnými soupeři, nikoliv jen k pouhému sběru placatých medailí !!! A svoji výkonnost zmínění potvrdili, zejména tedy vítězný Karel Vraj z Hošťálkové a bronzový Pavel Budík ze Zbrojovky Vsetín. Mezi tyto třináctileté frajery se dokázal vklínit Josef Kořenek z domácí Francovy Lhoty. A z děvčat se dostala v pořadí nejvýše Adéla Bierská ze Zbrojovky Vsetín, celkově třináctá.

Poděkování za zdárný průběh prvního turnaje 1. VASTO Tour bych chtěl zaslat řediteli turnaje (a zdejší školy) Karlu Sucháčkovi, dále rozhodčím v poli Mirku Bělíčkovi, Davidu Trčálkovi a Vladislavu Hrtáňovi. Vše bedlivě na komputeru zaznamenávala Zuzka Sucháčková.

Výsledky turnaje ZDE

Fotky Hanky Obšivačové můžete prohlížet ZDE. A pozvat bych vás chtěl na druhý turnaj série ZDE, který se uskuteční 18. ledna na Bystřičce.

Josef Kovařík


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk