Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

BEZMEROV-2014

 

BEZMĚROV 2014 * Sokol Postoupky (14. - 15.2. 2014) „1. Baštincův memoriál"

Pavlovi „bedna" unikla, mně ne.


V roli spolufavoritů obou skupin jsme s Pavlem Mladým vyrazili na open, který v mém archivu dosud chyběl. Lákalo mne pěkné prostředí penzionu „Bezměrovský dvůr" s výbornou kuchyní, levným noclehem, ale především doporučeníhodným tempem 1h+30s/tah.

Po pátečních dvou partiích jsme měli oba 2 body, v B-skupině (30m+30s/tah) však mohl p,Opluštil ( pořadatel a rozhodčí v jedné osobě) přidat ještě třetí, v sobotu zvádnout 5 soupeřů už bylo nad síly některých hráčů žákovské kategorie.

V sobotu Pavel poněkud polevil a ze dvou proher ho jistě mrzela zejména ta poslední s vítězem, při remíze by končil „na bedně". Své možná sehrálo i to, že měl startovní rating pouhých 1000, jenže Pavla měla varovat skutečnost, že hraje s Arménem majícím po 6.kole 5½ bodu! Na mne v posledních třech kolech čekali už soupeři z horních pater, zvládl jsem to však na jedničku. Rakušan (francouzská) podlehl v horší koncovce, se Shánělem (anglická) jsem si udržel bílými po celou partii výhodu a dramatický boj s Pálkou (Nimcovičova indická) skončil zákonitě celým bodem. Jak by ne, Sämischovu variantu jsem černými neprohrál za posledních 14 let, věřte-nevěřte, ani jednou ... Krásný zisk 4½ (5) pak musel nutně znamenat přední místo a od prvenství mne dělil pouhý půlbod v Buchholzu. Nutno však dodat, že KM Sháněl hrál výborně, stejně tak KM Fusková, která doplatila na jedinou prohru v posledním kole právě s vítězem.

Pokud si někdo prohlédne výsledkové listiny a řekne: „Nic moc, vždyť nad 2100 startovali jen tři hráči," odpovím takto: „Nekritizujte, přijeďte, zahrejte si a uvidíme!" Oni totiž ti talenti z Beskydské šachové školy, Starého Města, Postoupek (i odjinud) měli podstatně vyšší výkonnost než ukazuje jejich Elo.

Kromě nás startovali v „béčku" i bratři Řezníčkovi. Zatímco Patrik (34.m) skončil těsně pod hranicí 50%, Štěpán (29.m) získal polovinu bodů s výkonem bezmála o 100 lepším než je jeho aktuální rating. Osobně mne trochu mrzelo, že nabitý program neumožňoval podrobněji analyzovat sehrané partie kluků, nota bene proto, že v příjemném prostředí restaurace jsme mohli sledovat disciplíny zimní olympiády v Soči. Na závěr bych chtěl poděkovat panu Řezníčkovi, který nás ochotně vzal nazpět svým autem.


Výsledky na chess-results:

A-turnaj (Fide open)
B-turnaj (Národní open)

Stanislav Juříček

Partie - BEZMĚROV 2014 „1. Baštincův memoriál"


 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk