Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KP-BEZMEROV-2014

 

Mladší žáci pojedou na MČR do Brna

Za účasti 14 družstev se uskutečnil krajský přebor šestičlenných týmů mladších žáků. Představila se i dvě družstva Zbrojovky Vsetín. Áčko získalo stříbrné medaile a spolu se Starým Městem si zahraje na mistrovství České republiky !!!

Naši mladší žáci předvedli velmi kvalitní výkony a hlavně úžasné kolektivní sepětí. Host ze Skaličky Vojta Jiříček v sedmi kolech třikrát vyhrál a čtyřikrát na první desce udržel remízu. Bylo to rozhodující zejména v klíčových duelech s Hošťálkovou a Postoupkami. Vojta předvedl výkon hodný lídra, nesoustředil se na své vlastní výkony a honbu za co nejlepším individuálním výkonem, naopak dodržoval pokyny kapitána Marka Jurči, hrál soustředěně, zodpovědně, neplýtval svými silami, to vše ve prospěch družstva.

Na druhé desce hrající Štěpán Husa v sedmi duelech šestkrát zvítězil. Také Štěpán hrál zodpovědně a soustředěně s vědomím, že hraje i za ostatní členy družstva. Jeho hra byla výborná, utkal se sedmi elisty, šest z nich porazil. Pouze Ondra Vraj z Hošťálkové byl ten, který Štěpána udolal. Ovšem Ondra je zatím přece jenom trošku jiná kategorie...

Také osobní statistiky dalších členů týmu jsou výborné - Martin Dvořák 4/6, Štěpán Řezníček 5/6, Patrik Řezníček 4/6, Andrea Chudějová 3,5/7. Roli náhradníka, na níž jsme se domluvili s Radkem Zimkem, plnil naprosto zodpovědně. Za áčko Radek nastoupil třikrát (bilance 1/3), velice důležitý byl jeho bod v posledním duelu proti Kunovicím, kde naše družstvo pečetilo postup. Když Radek nehrál za áčko, nastupoval neoficiálně na poslední desce našeho béčka.

Náš záložní tým byl sestaven z chlapců, co se šachem teprve začínají, poslední čtrnáctá příčka se tak nějak dala očekávat. Šlo však hlavně o to, aby kluci poznali atmosféru turnaje družstev, cítili sounáležitost k týmu a byli zároveň přítomni úspěchu těch, co dostali od trenéra pozvánku do prvního týmu.

Nastoupili jen v pěti, jejich osobní bilance byla takováto: Tomáš Budík 2/7, Radek Jurča 2/7, Jiří Fojtík 1/7, Matěj Kopecký 5/7, Tomáš Hurtík 1,5/7. Zajisté jste si povšimli úspěšnosti Matěje. A pokud ne, podívejte se znovu. Na čtvrté desce si náš benjamínek počínal jako starý mazák. A jeho rozzářené oči byly v sále k nepřehlédnutí.

Kompletní statistiky, tabulky i výkony jednotlivých členů týmů jsou ke studiu ZDE, fotky našich šachistů ZDE. Šachové mistrovství České republiky družstev mladších žáků proběhne v Brně v sobotu a neděli 14. a 15. června.

Josef Kovařík


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk