Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KP-2015

 

Vzhůru do dorostenecké ligy

 

Sál Kulturního domu ve Valašské Polance hostil 25. dubna poslední trojkolo krajského přeboru starších žáků. A hned v úvodu se odehrálo „finále" mezi naším áčkem a Sokolem Ústí. Naši borci se připravili důkladně a po vítězství v tomto duelu bylo o postupujícím celku do dorostenecké ligy prakticky jasno.

 

A kdo se o postup do dorostenecké ligy zasloužil? Matyáš Kovařík nastupoval jako lídr na první desce - odehrál sedm zápasů, pětkrát vyhrál a dvakrát remizoval (6/7). Jako host působil na druhé šachovnici Jakub Jiříček ze Skaličky, jeho bilance i stejná bilance Pavla Budíka na třetí desce (8,5/9) je excelentní. Adéla Bierská na čtvrté desce moc nezaostala (8/9). Na páté desce bojovali skvěle Štěpán Husa (5/6) a Martin Dvořák (4/5). Nejen zisk 25 zápasových bodů z možných dvaceti sedmi, ale zejména skóre 40 partiových bodů ze čtyřiceti pěti možných dává jasný důkaz, jak to naši s postupem do ligy mysleli.

 

Po áčku dospělých, které zachránilo II. ligu, béčku dospělých, které postoupilo do krajského přeboru, céčku „dospělých", které se představí příští rok v krajské soutěži a také postupu družstva mladších žáků na mistrovství republiky dosáhlo družstvo starších žáků pátého skvělého výsledku této sezóny. No nevím, zda se v historii šachové Zbrojovky Vsetín už něco podobného podařilo...

 

A abych neopěvoval jen náš elitní výběr. V krajském přeboru starších žáků hrál i výběr bé. A i ten zanechal v soutěži výraznou stopu. V konečné tabulce se vyhoupl do horní poloviny, na páté místo! Jedním ze záměrů, proč mít rezervní tým, samozřejmě byl i ten, aby si naši kluci osahávali dlouhé hrací tempo se zápisem. A prostor dostala hned devítka hráčů. Na první desce hostoval Vojta Jiříček (4,5/9), dále nastupovali Šimon Šak (3,5/6), Leo Jankovský (3/6), Štěpán Řezníček (2,5/6), Daniel Martinec (2/3), Patrik Řezníček (2/3), Matěj Kopecký (5/9), Matěj Čech (2/2) a Gabriel Kamas (0/1). Kompletní statistiky si můžete studovat na chess-results.

 

Poděkování za výborné výsledky našich mládežníků je třeba směřovat zejména k trenérům Radku Zádrapovi a Vlastimilu Stradějovi. Jejich dlouhodobá práce začíná sklízet příjemné plody. Blahopřeju našim žákům a budu přát pohodlné zabydlení v dorostenecké lize. Blahopřeju také k nádhernému stříbru borcům ze Sokola Ústí. Příští rok jistě dorostou k podobné postupové zteči.

 

Josef Kovařík

 

kp

ŠKZ Vsetín a TJ Sokol Ústí (foto: J. Kovařík)

 

Krajský přebor starších žáků 2014/2015

kp tab

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk