Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

TURNAJOVÝ BULLETIN 2016

 

přebor vsetínaTurnajový bulletin

- Výsledky (FIDE Open, Národní Open, rapid dvojic, bleskový turnaj)
- Fotogalerie (průběžně bude doplňováno)
- Fotogalerie (VŠKM)
- On-line přenos FIDE Open A, FIDE Open B .

- TV reportáž (Regionální televize)

 

 

 

Zprávy z turnaje:

 

Jakub Roubalík vítězem 41. Přeboru města Vsetína  (9.7. 2016, Josef Kovařík)
Letošní 41. Přebor města Vsetína zná své vítěze, do análů se zapíše nové jméno - Jakub Roubalík získal 7,5 bodu a uhájil místo prvního nasazeného hráče. Druhý IM Stanislav Jasný uhrál 7 bodů a třetí FM Ondřej Matras 6 bodů. V turnaji Open B zvítězil Jaroslav Šašek před Ondřejem Vrajem a Jakubem Vojtou.

 

To však nebyly jediné ceny, které pořadatelé vypláceli. Letošní ročník se nesl ve znamení 46 finančních prémií. Motivováni tak do posledního kola byli i šachisté v různých pásmech ELO koeficientů a pochopitelně také mládežníci. Soutěž družstev vyhrála v turnaji B trojice Beskydské šachové školy Kristýna Laurincová, Daniel Židek a Petr Gnojek, v turnaji A borci Zbrojovky Vsetín Jan Bosák, Petr Zajíček a Radek Zádrapa.

 

V hodnocení žen a dívek si pro cenu došly v béčku Kristýna Laurincová, Adéla Bierská a Klára Dančáková, v áčku litevská WFM Daiva Batyte, Martina Fusková a Jana Eretová. Mládežnické kategorie do 15 a 18 let vyhrál v béčku Ondřej Vraj, do 12 let Jakub Vojta, v áčku se předávaly ceny do 15 let Sašovi Skalskému a do 18 let Ondřeji Havelkovi. Rozdáno bylo i jedenáct cen v jednotlivých stobodových pásmech dle koeficientů výkonnosti.

 

Turnaji v Alcedu nakonec přálo i počasí, žádný den nebylo vedro k zalknutí. Příští rok již budeme připraveni i na případné horké dny, neboť 42. Přebor města Vsetína se bude hrát od 1. do 8. července v klimatizovaném Velkém sálu Domu kultury.

 

             Jakub Roubalík - Přebor města Vsetína 2016           Jaroslav Šašek - Přebor města Vsetína 2016
                                  Jakub Roubalík (ŠK Zlín)                                            Jaroslav Šašek (TJ Sokol Pravčice)

 

Přebor města Vsetína 2016 A

FIDE Open A
zleva: IM S.Jasný (Beskydská šachová škola z.s.), J.Roubalík (ŠK Zlín) a FM O.Matras Ondřej (TJ Sokol Praha-Vršovice)

 

Přebor města Vsetína 2016 B

FIDE Open B

zleva: J.Šašek (TJ Sokol Pravčice), O.Vraj (TJ Sokol Hošťálková) a J.Vojta (TJ Spartak Vlašim)

 

Čtvrtek ve znamení sedmiček  (7.7. 2016, Josef Kovařík)
Sedmé kolo se hrálo sedmého sedmý a sedmičky přinesly v áčku mírné odpoutání Jakuba Roubalíka a IM Stanislava Jasného, nyní mají 5,5 bodu. Petr Koutný a Petr Kapusta mají 5 bodů, dalších sedm šachistů 4,5 bodu. V béčku se do čela k Jaroslavu Šaškovi přiřazuje jedenáctiletý Jakub Vojta ze Spartaku Vlašim, který si ve čtvrtek vyšlápl právě na dosavadního lídra. Následují čtyři pětiapůlbodoví a šest pětibodových borců.

 

Do poslední třetiny vstupují favorité na čele  (6.7. 2016, Josef Kovařík)
Před sedmým kolem se dostal 41. Přebor města Vsetína do své poslední třetiny. V šestém kole bylo na prvních šachovnicích turnaje Open A hodně zahuštěno. Na první hráli jednička s dvojkou, na druhé trojka se čtverkou, na třetí pětka se šestkou, jen na čtvrté se vklínil k sedmičce Radek Zádrapa, který nastupuje s číslem dvacet jedna. Žádný trhák se nekonal, tři remízy na prvních třech stolech srovnal pětici favoritů na 4,5 bodu, úplně nejvýše je zatím FM Ondřej Matras. To v béčku odskočil do mírného úniku Jaroslav Šašek, šest kol, šest bodů. Trojice stíhajících šachistů má jeden bod ztrátu.

 

Bleskový Turnaj vyhrál Dominik Parák  (6.7. 2016, Josef Kovařík)
Přebor města Vsetína se přehoupl do své druhé poloviny a ve středu dopoledne byl na programu vložený bleskový turnaj jednotlivců. Sešlo se jich jedenadvacet, zastoupeny byly všechny věkové kategorie, něžné pohlaví zastupovala Jana Eretová. Naplánovanými jedenácti koly doslova prosvištěl odpočatý šachista Zbrojovky Vsetín Dominik Parák, který hlavní turnaj nehraje, neb ho spolurozhoduje.

 

Dominik uhrál 10,5 bodu, druhý FM Ondřej Matras ze Sokola Vršovice 8,5 bodu, třetí Jonáš Eret ze Sokola Klatovy 8 bodů. Kompletní výsledková listina je ZDE, fotogalerii z bleskového turnaje můžete zhlédnout ZDE.

 

Po skončení dopoledne si Dominik ještě střihnul malou bleskovou simultánku s nejmladšími účastníky Tomášem Budíkem a Tomášem Kabeláčem. Pro kluky určitě poučné a zároveň i příjemné povyražení, leč o body vítěze turnaje ani v této dodatkové disciplíně nepřipravili.


Rapid dvojic skončil mezinárodním vítězstvím  (3.7. 2016, Josef Kovařík)
V neděli dopoledne proběhl vložený turnaj v rapidu dvojic. Sešlo se jich šestnáct, tedy dvaatřicet šachistů. Hrálo se sedm kol v tempu 2 krát 10 minut plus 4 vteřiny za každý tah. S celkovým počtem 12 bodů oslavila první místo rakousko-litevská dvojice IM Ernst Weinzettl - WFM Daiva Batyte. Druhé místo obsadila klatovská dvojice Jonáš Eret - Jana Eretová se ziskem 11 bodů, na třetím místě skončili domácí borci Dominik Parák - Radek Zádrapa, kteří uhráli 8,5 bodu. Kompletní výsledky turnaje visí ZDE, fotogalerii si můžete prohlédnout ZDE.

Na vsetínském turnaji i krajská výprava  (3.7. 2016, Josef Kovařík)
Šachový svaz Zlínského kraje letos podpořil mládežnické dění krajskou výpravou na 41. Přebor města Vsetína. Ve skupině Martina Beila je 21 šachistů, z toho šestnáct borců je ze Zbrojovky Vsetín, z Ústí a Hošťákové. Pět dalších šachistů přijelo ze Starého Města a Kunovic a společně s Martinem bydlí na internátu Kostka školy. Celá výprava má v areálu, kde se koná šachový turnaj, vyčleněnou velkou místnost, kde probíhají rozbory partií, ale také další šachová činnost. Kromě Martina Beila se trenérsky do výpravy zapojili Josef Bednařík, David Trčálek a Dominik Parák. Celá parta má naplánovaný i nešachový program, zaslechl jsem něco o tenise, koupališti, minigolfu.

 

41. Přebor města Vsetína zahájen  (2.7. 2016, Josef Kovařík)
V sobotu 2. července byl zahájen další ročník Přeboru města Vsetína. Po loňském výročním letos opět ve skromnějších prostorách, zato opět velmi hezky obsazený. Ve Středisku volného času Alcedo jsme se tentokrát nevešli do velké tělocvičny, a tak se celá jedna třetina šachistů schází ještě v pokračovací místnosti.

 

Turnaj FIDE Open A se hraje v počtu 38 šachistů, prvním nasazeným je Jakub Roubalík (ELO 2397) ze Zlína. FIDE Open B zahájilo 78 šachistů, na čele pelotonu je Emil Macura z Napajedel, zároveň nejstarší účastník letošního PMV. Potěšitelné je, že mezi 116 šachisty je 54 hráčů ve věku do osmnácti let.

 

Letos poprvé snímáme také na on-line šachovnicích, prvních osm stolů v áčku a první čtyři v béčku. Kromě této služby nabízíme na našich stránkách ihned ráno po dohraném kole kompletní přepis všech partií turnaje A.
V neděli je na programu dopoledne vložený rapid dvojic, ve středu pak dopolední bleskový turnaj. Slavnostní zahájení turnaje přišla podpořit místostarostka města Vsetína Simona Hlaváčová. Město u nás šachům, zejména těm mládežnickým, fandí. Již dnes máme i příslib, že v roce 2017 se bude opět hrát Přebor města Vsetína v klimatizovaném Velkém sálu Domu kultury.

 

 Přebor města Vsetína 2016 - partie FIDE Open A

 1.kolo

 

 2.kolo

 

 3.kolo

 

  4.kolo

 

 5.kolo

 

 6.kolo

 

 7.kolo

 

 8.kolo

 

  9.kolo

 

Partie ve formátu PGN ke stažení ZDE.

 

Další články k turnaji:
Open Vsetín pod lupou (Josef Bednařík)
Partie FM Karlík - Roubalík očima vítěze (Jakub Roubalík)

 

Přebor města Vsetína 2016 podpořily tyto firmy:

lesy čr     bata lesy     přimda    simex

 

Augustiniánské opatství svatého Tomáše na Starém Brně      alcedo


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk