Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KP-ML-ZAKU-2017

 

HISTORICKÁ UDÁLOST PRO ZBROJOVKU I INTEGRU

 

Sobotní ráno 4. března 2017 hned od začátku ukazovalo, že půjde o krásný den. U Penny marketu na Vsetíně se proti slunci zvedal autobus. To by nebylo tak výjimečné. Jedinečné bylo, že to byl první autobus v historii šachového oddílu Zbrojovka Vsetín a ZŠ Integra, který měl odvézt hned 27 mladých borců na Krajský přebor mladších žáků Zlínského kraje ve Zlíně. Když mladí hráči se svými trenéry a fanoušky nastupovali, došlo k malému zádrhelu. Najednou se ukázalo, že zájemců je víc, než míst v autobuse, takže v jednu chvíli se mladí šachisté i jejich fanoušci krčili po třech na sedačkách. Nakonec se ale celá záležitost s humorem vyřešila, vypravilo se ještě jedno vozidlo, do nějž usedli dospělí, v autobuse tak zůstali mladí hráči, Josef Kovařík a starší z reportérů. Dovolte teď doušku o atmosféře: mladí šachisté se v autobuse chovali různě, tu koncentrovaně, tu rozverně, ale v každém z nich se dalo jasně poznat, jak se na společný zájezd těšili a jak z něj mají radost.

 

Hrálo se na ZŠ Malenovice, na sedm kol, v družstvech po šesti šachistech. Zbrojovka Vsetín měla hned čtyři družstva. Zatímco první se chtělo poprat o medailové pozice a cílem pro to druhé bylo šesté místo, družstva C a D jela hlavně sbírat zkušenosti. Po výhrách v prvním kole svedlo hned to druhé do souboje zbrojovácké „áčko" s „béčkem". Najednou byla kolegialita pryč a zápas byl napínavý, i když konečný výsledek jednoznačný: „áčko" podle očekávání své méně zkušené kamarády porazilo 4,5: 1,5, když bod za výhru bral Jakub Zádrapa a remízu uhrál Tomáš Budík. Dále ve svižném tempu následovala další kola, přičemž přibývalo napětí, ještě dvě kola před koncem nebylo jasné, kdo bude celkovým vítězem, kdo bude brát medaile a kdo se umístí na tzv. velkém pódiu, tedy do šestého místa. Překvapilo družstvo D, které skončilo na krásném 12. místě, přičemž v něm kromě jiných excelovala Liliana Strkáčová, která uhrála, i díky dvěma kontumacím pro nedostatek protihráčů 6,5 bodu. V každém případě to byla šachistka, která neodešla od šachovnice poražena. Slušně zahrálo i mužstvo C, které nakonec bralo 16. místo. Souboj o šestku si nakonec pohlídalo zbrojovácké „béčko", které splnilo svůj cíl a na kýženém šestém místě nakonec skončilo, i díky vyrovnaným výkonům jednotlivých borců. A „áčko"? Nakonec v souboji na dálku s Malenovicemi A porazilo B tým Starého Města a bralo bronzovou medaili.

 

O tom, že jednotlivá kola se od sebe lišila jako noc a den svědčí např. dvoukolo B týmu, když nejprve ve třetím kole vysoko porazil tým Karolinky, aby pak v zápase s pozdějším vítězem, Starým Městem A, ubránila „kanára" až remíza Metoděje Chrobáka. O úspěchu mužstev D a C rozhodla možná i jedna drobnost: vsetínští s sebou totiž kromě fanoušků přivezli i jednoho maskota: morče Zorinku, které působilo jako velmi podstatný uklidňující prvek mezi jednotlivými koly. Slovy šéftrenéra Radka Zádrapy: „Příště mu musíte ušít dres."

 

Jak už jsme psali, celkovým vítězem se stalo po právu Staré Město A a stříbro bral Sokol Postoupky, přesto se zbrojováci, jejichž velkou část tvořili žáci ZŠ Integra Vsetín, mezi 20 týmy neztratili. Ti, kteří třeba tolikrát nezvítězili, si alespoň ověřili, že soupeření se silnějšími hráči má dvojí význam: nejenže nás učí přijímat porážky, ale také pomáhá získat nové a cenné zkušenosti a stávat se tak lepšími.

 

Jakub a Metoděj Chrobákovi

 

Výsledky a podrobnosti ZDE

 

Fotogalerie ZDE

 

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk