Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

1-VASTO-KAROLINKA-2017

 

V Karolince se hrálo i pod obrazy valašských mistrů

 

Třetí turnaj mládežnické série 1. VASTO Tour zavítal po letech opět do Karolinky. Ve zdejším nově postaveném víceúčelovém kulturním centru usedli v sobotu 25. března k šachovnicím 102 hráči. Od úterního večera byl turnaj „vyprodán". Poprvé v historii museli pořadatelé vzhledem ke kapacitě hracího sálu odmítat další zájemce o královskou hru. Vše v souladu s vydanými propozicemi. Nejstarší věková kategorie do šestnácti let se dokonce utkala přímo ve výstavní galerii, šachovnice byly rozmístěny na stolech pod obrazy valašských malířských veličin Františka Podešvy, Karla Hofmana a Jiljího Hartingera.

 

V kategorii do devíti let se opět velice dařilo Amálii Zádrapové ze Zbrojovky Vsetín, která jako jediná ze všech účastníků dosáhla v sedmi partiích 7 bodů. A protože i tentokrát se rozhodla, že soupeří v kategorii mezi kluky, mohla být dekorována i nejlepší dívka, celkově šestá Nela Kovářová ze Sokola Bystřičky. Na druhém místě se mezi devítiletými umístil Michal Kamlár z Valašské Bystřice a třetí byl Pavel Petrovický, který nastoupil v barvách ZŠ Salvátor Valašské Meziříčí. Oba získali po 5 bodech. Amálie Zádrapová příště nastoupí o kategorii výše.

 

Mezi jedenáctiletými zvítězil Lukáš Vaštík z Povážské Bystrice, uhrál 6,5 bodu. Jakub Zádrapa ze Zbrojovky Vsetín získal stříbro za 6 bodů a Tomáš Vaštík skončil třetí se ziskem 5,5 bodu. Nejlepší z děvčat byla Klára Pšenicová ze Zašové, uhrála 5 bodů a skončila šestá. Celá chlapecká trojice medailistů se představí v posledním turnaji série o kategorii výše.

 

V kategorii do třinácti let zvítězil Patrik Řezníček před Gabrielem Kamasem, oba jsou to šachisté Zbrojovky Vsetín, a před Antonínem Randusem ze Sokola Ústí. Všichni tři uhráli 5,5 bodu. Patrik i Toník již hrají ve vyšší věkové kategorii. Nejlepší z účastnících se dívek byla Lucie Obšivačová z Valašské Bystřice.

 

V nejstarší věkové kategorii do šestnácti let se ve výstavní galerii pod obrazy valašských mistrů nejvíce dařilo Jakubu Zahorčekovi z Povážského Podhradia, jenž získal v turnaji 5,5 bodu. Druhý Štěpán Řezníček ze Zbrojovky Vsetín i třetí Matěj Kovář ze Sokola Ústí uhráli 5 bodů. Nejlepší dívka Klára Dančáková ze Zbrojovky Vsetín skončila na čtvrtém místě, když získala 4,5 bodu.

 

Třetí šachový turnaj 1. VASTO Tour v Karolince se velmi vydařil. Kompletní výsledky si můžete studovat v chess-results ZDE, popřípadě v excelu ZDE. Fotogalerie z turnaje k prohlédnutí je ZDE. A ještě ZDE je i fotogalerie slovenského reportéra Petera Megu.

 

Velké poděkování patří řediteli turnaje Vladislavu Bambuškovi a celému jeho organizačnímu týmu. A také rozhodčím, kterými tentokrát byli Hanka Obšivačová, Marek Matůš, Matyáš Kovařík a Vladislav Hrtáň. Na poslední část série se mohou zájemci z řad mládeže těšit do Valašské Polanky, kde se bude hrát v sobotu 29. dubna. Dobrá zpráva je, že kapacitu sálu ve zdejším Domě kultury nebude třeba omezovat.

 

Josef Kovařík

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk