Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

1-VASTO-VALASSKA-POLANKA-2017

 

Desátý ročník mládežnické série 1. VASTO Tour dekoroval šachisty

 

V sobotu 29. dubna byli dekorováni nejlepší šachisté vsetínského regionu pro tuto sezónu. V kategorii do 9 let předběhla všechny hochy Amálie Zádrapová ze Zbrojovky Vsetín, v kategorii do 11 let je nejlepší její oddílový spoluhráč a bratranec Jakub Zádrapa, nejlepší dívka se jmenuje Klára Pšenicová a soutěží za Klub her Zašová. V kategorii do 13 let po velké bitvě zvítězil Antonín Randus ze Sokola Ústí, mezi děvčaty byla dekorována Nicol Březovjáková z Bystřičky. V nejstarší kategorie do 16 let je nejlepší Filip Matůš ze Sokola Ústí, mezi děvčaty Klára Dančáková ze Zbrojovky Vsetín.

 

O všem se rozhodlo v závěrečném turnaji 1. VASTO Tour - Mistrovství mládeže Valašska ve Valašské Polance, který připravili členové sportovní komise obecního úřadu Valašská Polanka a členové a přátelé Sokola Ústí.

 

V kategorii do 9 let zvítězil ve vyrovnaném souboji Robin Paška (Karolinka) před Michalem Kamlarem (Valašská Bystřice) a Matyášem Babicou (Zbrojovka Vsetín), těsně v závěsu skončila nejlepší dívka Juliána Grycmanová (Sokol Ústí).

 

V kategorii do 11 let bral zlatou medaili Lubomír Hlouch (Zbrojovka Vsetín), stříbro Amálie Zádrapová (Zbrojovka Vsetín), bronz David Hrbáček (Francova Lhota). V kategorii do 13 let v bitvě o všechno zvítězil Antonín Randus (Sokol Ústí) před Matějem Kopeckým (Zbrojovka Vsetín) a Ondřejem Grycmanem (Sokol Ústí), z děvčat byla nejúspěšnější Nicol Březovjáková (Bystřička). V kategorii do 16 let nezaváhal Filip Matůš (Sokol Ústí), druhý skončil Pavel Budík (Zbrojovka Vsetín), třetí Tomáš Klíma (Valašská Bystřice), mezi děvčaty skončila nejvýše Klára Dančáková (Zbrojovka Vsetín).

 

Nezanedbatelná je také statistiky účasti na letošní 1. VASTO Tour. Celkem se do zápolení na šachovnicích zapojilo 166 šachistů, z toho 133 z oddílů či škol okresu Vsetín a 33 přespolních. Před vyhlášením nejlepších hráčů došlo také k ocenění za věrnost v posledních pěti ročnících, v nichž nechybělo celkem 14 šachistů. Ti obdrželi ve Valašské Polance dárek od generálního partnera 1. VASTO Tour.

 

Výsledky posledního turnaje v excelu ZDE, podrobnosti v chess-results můžete studovat ZDE, konečné tabulky Mistrovství mládeže Valašska jsou v excelových tabulkách ZDE, fotogalerii z Valašské Polanky můžete zhlédnout ZDE.

 

Děkuji všem, kteří se zasloužili o příjemný průběh již desátého ročníku mládežnické šachové soutěže, v níž se potkávali zkušení borci i ti, kteří se s kameny na šachovnicích teprve učí zacházet. Děkuji pořadatelům, kteří se dokázali postarat vždy o velké množství šachistů - ve Francově Lhotě se v prosinci utkalo 100 šachistů, v únoru v Jablůnce jich hrálo 110, v březnu v Karolince nastoupili 102 šachisté a ve Valašské Polance v dubnu 100 hráčů. Děkuji všem rozhodčím, kteří se zasloužili o hladký průběh všech čtyř turnajů. A děkuji také všem šachistům - ti po celý ročník dokazovali, že královská hra v jejich podání si svůj přívlastek jednoznačně zaslouží.

 

Josef Kovařík

 

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk