Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

BEZMEROV-2017

 

ZPRÁVA O ŠACHOVÉM TURNAJI V BEZMĚROVĚ

Velevážený pane hrábje!

 

Dovolujeme si Vaší Milosti zaslat srdečný pozdrav z Naší cesty po markrabství moravském. Naší první zastávkou se nikoli náhodou stal Bezměrov, nevelká to vesnice poblíž staroslavného města Kroměříže, známého rovněž jako hanácké Athény. Naše velkoknížecí kancelář Nás před zahájením této expedice zpravila o zajímavé okolnosti: v zemích Koruny české se během posledních dvou staletí rozšířil zvyk cestovati vlakem. Pro nedělní výlet na Hanou jsme si tedy také jednu vlakovou soupravu pořídili. Naše velkoknížecí kancelář pro tuto příležitost zajistila nejen několik pohodlných vagónů Orient expresu, ale také pěkné počasí a dobrou náladu. Také uvítání v Bezměrovském dvoře, který jsme zvolili za svou přechodnou rezidenci, proběhlo k Naší spokojenosti. Pondělní ráno jsme zahájili vydatnou snídaní ve slušně zásobeném šenku. Následoval pondělní víkendový(?!) šachový turnaj, jehož účastníkem státi se jsme se rozhodli. O průběhu klání tohoto zajisté podáme Vaší hrábjecí Milosti zprávu prostřednictvím Naší velkoknížecí kanceláře.

 

S přátelským pozdravem a přáním pěkného dne
J. J. velkokníže Pavel, v. r.

 

Velevážený pane hrábje!

 

Tímto přípisem dovolujeme si splniti Náš závazek zpraviti Vaši Milost o turnaji víkendovém, toto pondělí(!) v Bezměrově konaném. Trochu se obáváme, že zpráva obvyklého stylu lehce elegantního postrádati může, neb věrný Náš písař jménem Guttenberg necítí se býti zdráv a úkolu tohoto na nejvyšší míru zodpovědného chopiti se tudíž nemohl. S důvěrou, že Naši omluvu za sloh ne zcela dokonalý Vaše hrábjecí Milost laskavě přijmouti se uvolí, budeme dále pokračovati.
Nyní tedy k samotnému klání šachovému. Turnaje sedmikolového, tempem 2x15 minut + 5 sekund za každý tah hraného, celkem 31 šachistů zúčastniti se ráčilo. V prvním kole jsme nastoupili s černými kameny proti Martinu Húskovi, mladému šachistovi ze Starého Města, jenž v turnaji výše zmíněném mezi nejvýše nasazené hráče náležel. Přiznati žel musíme, že duel úvodní se Nám příliš nevydařil, jakož i ostatní utkání figurami černými hraná. Půl bodu ze čtyř partií, toť bilance, jež zamyšlení hlubšího vyžadovati patrně bude. Za stručnou zmínku snad stojí i Naše duely kameny bílými hrané: ve třech partiích, královským gambitem vždy otevřených, tři bodíky jsme získali. V celkovém součtu jsme tedy uhráli slušných 50%, což na umístění v polovině tabulky stačilo.
Vítězem pondělního víkendového (?!) turnaje v Bezměrově stal se šachista takměř domácí, totiž kroměřížský FM Tomáš Cagašík, který v sedmi partiích 5,5 bodu získati dokázal. Stejného bodového součtu také stříbrný IM Evgenij Piankov z Ukrajiny, bronzový Martin Húsek ze Starého Města a čtvrtý Petr Petřík z Kroměříže dosáhli. Páté místo pak Alexandr Skalský, další nadějný šachista staroměstský, s patero body obsaditi ráčil.
Slavnostního ceremoniálu závěrečného však zúčastniti jsme se již nemohli, neboť ke tradičnímu čaji o páté, v Modrém salónku staronové klubovny šachové na vsetínském Lapači podávanému, včas dostaviti jsme se snažili.

 

S přátelským pozdravem a přáním pěkného dne
J. J. velkokníže Pavel, v. r.

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk