Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KRAJSKA-VYPRAVA-VSETIN-2018

 

Krajská výprava na Vsetín 2018 - ve středu začínáme

 

Ve středu 4. července začne čtyřicátý třetí ročník Přeboru města Vsetína. Na turnaji bude také krajská výprava Zlínského kraje, do které je přihlášených celkem 21 mladých šachistů.

 

Tradiční krajská výprava bude znovu zaměřená především na rozbory sehraných partií. V rámci výpravy bude i bohatý doprovodný program (sport, deskové hry, procházky a další). Pro zajímavost se můžete podívat na zpravodajství z loňské krajské výpravy ZDE (prokliknutím na konci článku je možné dostat se na další zpravodajské články o jednotlivých dnech celého turnaje).

 

Účastníci:

Adéla Bierská, Klára Dančáková, Martin Dvořák, Lubomír Hlouch, Tomáš Hurtík, Metoděj Chrobák, Matěj Kopecký, Nela Otáhalová, Jakub Zádrapa, Matyáš Zajíček (všichni Vsetín), Jakub Dorňák, Ondřej Grycman,
Matěj Kovář, Filip Matůš, Jakub Matůš (všichni Ústí), Denis Noščák, Kryštof Mikuláš Trávníček, Viktorie Všetulová (všichni Kunovice), Jakub Křenek, Roman Křenek, Vladislav Křupala (všichni Karolinka)

 

Trenérské zajištění:

Martin Beil, Dominik Parák, David Trčálek

 

Přinášíme drobné zpravodajství z jednotlivých dnů krajské výpravy na vsetínský turnaj. Krajské výpravy se nakonec účastní 19 mladých šachistů ze čtyř oddílů.

 

ČTVRTEK - 2. KOLO

Druhý turnajový den jsme začali dopolednem s deskovými hrami - Uno, Bang, Túry Múry, své místo našly i oblíbené holanďany. Na doprovodný program se nás sešla většina krajské výpravy (včetně velké spousty místních), tak bylo veselo a dobrá atmosféra v celé bandě.

Šachově jsem dnes nebyl spokojený s příliš velkým množstvím hrubých chyb. Několik ztracených figur, dokonce i ztracená dáma jedné dámy, několik zbytečně padlých pěšců. Každé zbytečné chyby či přehlédnutí je velká škoda. Většina partií pak skončila podle papírových očekávání. Slušnou partii zahrála Adéla s Radkem Holmanem na 1. šachovnici B-turnaje, i přes konečnou prohru to byla nadějná partie. Jednu z nejlepších partií dne zahrál Miky v souboji s mongolskou Fide mistryní Yanjinlkham Bayarsaikhan, po vyrovnaném průběhu skončila partie remízou. Cenný skalp si připsal Kuba Matůš, když v dračím souboji porazil Viktorku Všetulovou.

Slušné partie zahráli také včerejší překvapiví vítězové Gabriel Kamas a Luboš Hlouch, od obou znovu pěkné soustředěné výkony, i když to na zkušenější soupeře nestačilo. První výhry v turnaji si kromě Kuby Matůše připsali Matějové Kovář a Kopecký a také Nela Otáhalová. Zítra určitě přibudou další.

V pátek nás čeká náročné dvojkolo. V sobotu pak plánujeme dopoledne tenis. Na neděli dopoledne pak koupák.

foto matus
V dračím souboji uspěl černými hrající Kuba Matůš.

 

STŘEDA - 1. KOLO

 

Ve středu 4. července turnaj začal, do výpravy se zatím zapojilo 18 hráčů (Mety Chrobák se připojí až od 3. kola). Turnaj v pěkném prostředí Domu kultury ve Vsetíně začal v pohodové a přátelské atmosféře, měl jsem radost ze spousty známých šachových tváří i z hladké organizace.

 

Většina z osmnáctky hráčů krajské výpravy byla v 1. kole mezi papírovými outsidery (kromě Adély Bierské a Kláry Dančákové, které úvodní kolo s přehledem vyhrály). Nečekané a příjemné úspěchy se na úvod podařily dvěma vsetínským šachovým nadšencům Gabrielu Kamasovi a Luboši Hlouchovi, kteří oba porazili výše nasazené soupeře.

 

Řada dalších hráčů z výpravy sice prohrála, ale odehráli velmi kvalitní boje. Za všechny bych rád zmínil Mikyho Trávníčka a jeho vyrovnaný souboj se zkušeným matadorem Stanislavem Juříčkem. A také Nelu Otáhalovou, která v nejdelší partii B-turnaje sice nakonec podlehla Pavlu Hlaváčkovi, ale výkon na začátek velmi slušný.

 

Odkazy:

- Propozice turnaje

- Propozice krajské výpravy: 

- Průběžné výsledky turnaje A

- Průběžné výsledky turnaje B:

 

Martin Beil

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk