Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

D-2019

 

DÉČKO DOCELA DOBŘE

 

Tato tři slova, uvedená v nadpise, by k nejstručnějšímu hodnocení právě končící sezóny asi stačila. Delta-team si vedl opravdu docela dobře. Družstvo, které mělo podle papírových předpokladů skončit na posledním místě, se zachránilo již před vánočními svátky. A nečekaným vítězstvím v Rajnochovicích jsme dokonce zasáhli do bojů o postup do krajské soutěže.

 

Ve zmíněném utkání nejvíce zazářila Nela, která dokázala porazit velmi silného soupeře s elem asi o sedm set bodů vyšším. Pozápasová analýza ukázala, že v průběhu partie naše šachistka našla na každý soupeřův tah nejlepší možnou odpověď. Tento vynikající výkon se jistě řadí mezi nejsvětlejší okamžiky celé sezóny. Ve stejném zápase předvedl pan Růžička všem přítomným, jak se hrají dámské koncovky podle Maróczyho. V utkání se Zašovou vynikla svou bojovností Klára, když ve ztracené partii po soupeřově zaváhání ještě našla cestu k vyrovnání. Cennou remízou na druhé šachovnici přispěla k nerozhodnému výsledku s dalším favoritem soutěže.

 

K základním stavebním kamenům letošního úspěchu nepochybně patří i Matějovo nadšení a ochota kdykoli nastoupit k zápasu. Déčko by se neobešlo ani bez vzorné dvojice řidičů. Oba Jardové nás vždy bezpečně a včas dopraví z bodu A do bodu B a podílejí se na vytvoření dobré nálady v družstvu. Pozitivní atmosféra přetrvala i po nevydařeném utkání v Polance, kde se nám prostě nevedlo a domácím naopak všechno vycházelo. Ani drtivá porážka nezlomila D-team, který o čtrnáct dní později vyrazil k poslednímu venkovnímu zápasu. Vědomí, že hůře už snad ani dopadnout nemůžeme, Déčko spíše posílilo.

 

Vyrovnané utkání ve Valašském Meziříčí bylo v jednom směru zcela unikátní: poprvé se objevila možnost nastoupit v (téměř) kompletní základní sestavě. Nepochybně k tomu přispěla i skutečnost, že alespoň jeden z dvojice zkušených zbrojováků, kteří valnou část sezóny strávili ve službách nejmenovaného týmu z Huslenek, se tentokrát rozhodl hájit zájmy svého mateřského oddílu. Omlouvám se laskavému čtenáři za odbočení, které se na první pohled může jevit jako nepatřičné. Domnívám se však, že po sezóně plné zbytečného stresu je naopak zcela na místě. Jako kapitán jednoho z našich družstev budu dokonce velmi rád, povede-li tato moje poznámka k širší konstruktivní debatě na téma hostování. Neboť, jak by řekl klasik, TENTO ZPŮSOB HOSTOVÁNÍ ZDÁ SE MI BÝT PONĚKUD NEŠŤASTNÝ...

 

V devátém kole půjde už jen o to, zda se udržíme na velmi příjemné páté příčce. I v případě porážky nebo remízy 4 : 4 své letošní působení v okresním přeboru zakončíme na pěkném šestém nebo sedmém místě. Vsetínské derby se tedy může stát příležitostí k zapojení mladých šachistů, kteří zatím nedostali nebo nevyužili možnost zahrát si v soutěži dospělých. Všem hráčům, kteří již svým dílem přispěli ke zdaru právě končícího ročníku RP, patří veliké poděkování.

Pavel, Mladý vsetínský šachista


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk