Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

VSETIN-2022

 

VELKÉ OHLÉDNUTÍ ZA MALÝM SETKÁNÍM

 

Třetí červencová sobota se jeví jako nejlepší den k ohlédnutí za 47. ročníkem Přeboru města Vsetína. Téměř na minutu přesně před dvěma týdny - 2. července o čtvrté hodině po poledni - začalo první kolo letošního turnaje.

 

Tradičního prázdninového setkání se letos zúčastnilo 25 šachistů. Z nejbližšího okolí se kromě devíti domácích borců dostavila především dvojice favoritů z Hošťálkové, jejíž A-team si na jaře zajistil právo postupu do nejvyšší soutěže družstev. Patrik Gnida a Jakub Krejča nakonec prošli turnajem bez porážky a se šesti body obsadili první a druhé místo. O něco početnější zastoupení měly v soutěži kluby z Valašské Bystřice a Karolinky, kde nedávno oslavili krásné padesáté výročí založení šachového oddílu.

 

Z Krnova dorazil Georgis Vlachopulos, který pak až do posledního kola bojoval o nejvyšší příčky. Ovšem nejdelší cestu na Vsetín vážili borci ze středních Čech. Vlašimští šachisté již patří mezi tradiční účastníky přeboru Vsetína a také letos potěšili svou přízní, dobrou náladou i předvedenou hrou. Vlastně kdokoli z vlašimské výpravy mohl v konečném pořadí dosáhnout na některé z předních umístění. A to ještě do turnaje nezasáhla Nela Pýchová, která také poctila staronovou hernu na Lapači svou návštěvou. Do Vlašimi nakonec putoval bronz, a to přičiněním Vojtěcha Dudka, který se s pěti body stal třetím neporaženým šachistou červencového klání. Mezi domácími borci letos vynikl Jakub Zádrapa, kterému se podařilo získat hned dvě ocenění.

 

Letošní novinkou bylo zkrácení turnaje na sedm kol. Vzhledem k nižšímu počtu účastníků se toto rozhodnutí jeví jako správné. Zařazením dvou „dopoledních směn" se zároveň podařilo využít možností nabízených červencovými svátky a zkrátit soutěž na pět dní. 47. ročník tak mohl být zakončen již ve středu a jeho závěr se nepřekrýval se začátkem jiného šachového klání, jak se občas v nabitém turnajovém kalendáři stává.

 

Laskavý čtenář by mohl namítnout, že na úvahy o příštím přeboru Vsetína je ještě dost času. Domnívám se však, že sedmikolový model se osvědčil a mohl by se uplatnit i při vyšším počtu hráčů. Věřím také, že se s většinou borců, kteří na začátku prázdnin našli cestu do klubovny na Lapači, opět za rok potkáme. Ať už ve vsetínském DK nebo v naší staronové herně. Na závěr bych rád poděkoval rozhodčímu J. Kovaříkovi a všem šachistům i váženým hostům, kteří svou účastí přispěli k zachování výjimečné tradice vsetínského šachového setkání.

 

Pavel, Mladý vsetínský šachista

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

0
25.7.2022 15:47:16 - Pavel
Děkuji Ti, náčelníku, že ses mě zastal.
 

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk