Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

MCR-RAPID-2022

 

MČR dětí v rapidu 2022

 

Druhý zářiový víkend, krkonošský Harrachov, hotel Fit Fun, 205 mladých šachistů do 14 let, nejméně stejný počet doprovázejících rodičů a trenérů a navíc 29 hráčů v doprovodném openu. To je půdorys letošního mistrovství republiky v rapidu dětských kategorií.

 

Náš oddíl měl dvojí zastoupení, sestry Zádrapovy. Mezi 26 dívkami do 14 let nastoupila třináctiletá Amálie. Podle ratingu (národní rapid) byla 1. nasazená. V kategorii děvčat do 10 let hrála devítiletá Gabriela, formálně 25. nasazená z 26 účastnic, neformálně však byla v rovnocenné skupině 16 šachistek se základním ratingem 1000, které se od jedenáctého místa startovního pole seřadily podle abecedy.

 

Zatímco Amálka se kvalifikovala na základě umístění v předchozím ročníku, Gábi dostala až na poslední chvíli divokou kartu od pořadatele, kdy „dosudila" lichý počet účastnic.

 

Na turnaj jsme vyrazili už v pátek. Pět hodin jízdy se k závěru už trochu táhlo, ale v autě bylo veselo a tak to rozhodně nebyl špatně strávený čas.

 

Výsledkově to byla pěkná houpačka, jak už to v rapidech, a dětských speciálně, často bývá. Amálka měla krásný start, 4 ze 4. Pak dvě remízy první přivyhraná, druhá připrohraná. Do druhého hracího dne šla z prvního místa. A s dobrou náladou. Tu jsme ještě umocnili večerní procházkou k  působivé scenérii Mumlavského vodopádu. Druhý den si však vybrala šachovou smůlu. Prohry a 7. a 8. kole chtěla odčinit v kole posledním. To se v nervydrásající partii podařilo. Výsledných 6 bodů stačilo 5. místo. Vzhledem k nasazení a výsledku prvního dne jsme mysleli „výš". Ale páté místo není špatné a současně může sloužit jako dobrá motivace k hlubšímu studiu šachů.

 

U Gábi měl turnaj přesně opačný průběh. První den zakončila skromným ziskem dvou bodů ze šesti partií. Druhý den však přidala tři ze tří. Nutno říci, že s vydatnou pomocí soupeřek. Výsledných 5 bodů ji zařadilo na překvapivě vysoké 11. místo. I tady by nečekané umístění mohlo mít motivační efekt.

 

Rád zmiňuji, že valašský šach reprezentovali i tři sousedé, „Úsčané", sourozenci Ema (D10, 9. místo) a Filip Trčálkovi (H12, 40. místo) a Karolína Kovářová (D14, 24. místo) z TJ Sokol Ústí."

 

Radek Zádrapa


Výsledky na chess-results

 

WWW stránky pořadatele

 

 Partie z MČR

 

mčr rapid 22-1

Prvních pět šachovnic ze všech kategirií

mčr rapid 22-2

Mumlavský vodopád

mčr rapid 22-3

D10

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk