Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

PREBOR-SKOL-2023

 

Krajské finále přeboru škol


V úterý 21. března uspořádal náš oddíl i díky finanční podpoře města Vsetína krajské finále v šachovém přeboru škol. V Malém sále Domu kultury se sjelo 24 školních družstev, celkem k šachovnicím usedlo 105 šachistů. První dva týmy z každé skupiny postoupily na červnové mistrovství republiky, které se bude konat koncem června ve Zlíně.


Všichni účastníci krajského finále předvedli důstojné vystupování a fér hru. Poděkování patří i všem členům doprovázejícím šachistky a šachisty, bez nich by se toto podujetí nekonalo. Prostřednictvím tohoto článku chci poděkovat také svým spolurozhodčím Radku Zádrapovi a Davidu Trčálkovi. Žáci, studenti i doprovázející pedagogové prožili na Vsetíně jistě zajímavý a příjemný den.


V nejmladší kategorii zvítězilo družstvo ZŠ Slovan Kroměříž před ZŠ Vsetín-Ohrada a ZŠ Zlín-Malenovice, v kategorii pro II. stupeň základních škol vyhrálo Gymnázium Uherské Hradiště před Gymnáziem Kroměříž a ZŠ Vsetín-Ohrada, v kategorii středoškoláků získali zlato studenti Gymnázia Kroměříž, stříbro Gymnázium Lesní čtvrť Zlín a bronz Arcibiskupské gymnázium Kroměříž.


V sestavách jednotlivých škol se představilo mnoho šachistů ŠK Vsetín. Ve družstvech ZŠ Integra Vsetín obsadili kompletně všechny stoly, za mladší hráli Kuba Klimeš, Pavel Křenek, Matěj Lorenc, Lukáš Ptáček a Honza Změlík, v kategorii pro II. stupeň základních škol Jáchym Štědrý, Matyáš Babica, Beáta Orságová a Štěpán Klimeš. Oba tyto týmy obsadily trošku smolně čtvrté místo, když jim k bronzovým stupňům chybělo půl bodu. Čtvrté místo obsadil i tým středoškoláků, kde se u jednotlivých partií snažili o získání co největšího počtu bodů Kuba Zádrapa, Matěj Kopecký, Roman Orság a náš nedávný člen Tomáš Budík.


Ale i medailovou stopu zanechali šachisté ŠK Vsetín, neboť v kategorii pro I. stupeň základních škol usedala u druhého stolu Gábi Zádrapová a spolu s borci ZŠ Vsetín-Ohrada, co se šachově rozvíjejí v Sokolu Ústí ochutná díky zisku stříbrných trofejí i mistrovství republiky. A Amálka Zádrapová a Štěpán Zádrapa si v kategorii pro II. stupeň odnesli z turnaje bronz, který získali se svými spolubojovníky ze stejné školy.


Kompletní výsledkový servis i s podrobnými statistikami všech týmů či hráčů si můžete studovat v chess-results ZDE, malá fotogalerie je ke zhlédnutí ZDE.


Josef Kovařík

 

přebor škol zk 23

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk