Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

PŘEBOR VSETÍNA 2024 » TURNAJOVÝ BULLETIN 2017

 

bulletin 2017Turnajový bulletin

- Výsledky (FIDE Open, Národní Open, rapid dvojic, bleskový turnaj)
- Fotogalerie (průběžně bude doplňováno)
- On-line přenos FIDE Open A (čtyři šachovnice) 
- TV reportáž - zahájení (Regionální televize)
TV reportáž z bleskového turnaje (Regionální televize)
TV reportáž - závěr (Regionální televize)

- Partie ve formátu PGN ke stažení ZDE .

 

 

Zprávy z turnaje:

 

Eneasz Wiewiora a Petr Gnojek slaví vítězství na 42. Přeboru města Vsetína  (9.7. 2017, Josef Kovařík)
Osmidenní dvaačtyřicátý Přebor města Vsetína se uzavřel v sobotu 8. července dopoledním devátým kolem. Žádné drama se na prvních stolech FIDE Open A nekonalo, a tak po závěrečných remízách na prvních třech stolech oslavil vítězství v turnaji polský šachista Eneasz Wiewiora před Jakubem Roubalíkem, Vladimírem Karlíkem, Janem Sosnou a Stanislavem Jasným.

 

V turnaji FIDE Open B se konala dominance mládí, když vítězně dokončil deváté kolo Petr Gnojek. Za ním se srovnali Kristýna Lauricová, Jakub Ryšánek, Adam Frank a polská šachista Michalina Botor.

 

Pořadatelé ze Zbrojovky Vsetín děkují za celotýdenní korektní vystupování všech šachistů a těší se opět na setkání v červenci roku 2018.

 

Jakub Roubalík opět na první šachovnici  (7.7. 2017, Josef Kovařík)
Turnaj FIDE Open A nabral zajímavý vývoj, když už od třetího kola začal usedat k první on-line šachovnici polský šachista Eneasz Wiewiora (startovní číslo 5). V předposledním kole se tam ale zase vrátí Jakub Roubalík, jenž včera dokázal porazit IM Jana Sosnu. Dnes na něj ovšem čeká další výzva v podobě IM Stanislava Jasného. Wiewiora a Roubalík mají po sedmi kolech 5,5 bodu, v závěsu za nimi jsou Jasný a Bosák s 5 body, následuje devítka čtyřapůlbodových. Uvidíme, co přinese osmé kolo.

 

V turnaji FIDE Open B uchopil svoji příležitost za pačesy dvanáctiletý Petr Gnojek z Beskydské šachové školy (startovní číslo 17) a výbornou jízdou se všem v tabulce vydatně vzdálil. Po sedmi kolech má 6,5 bodu a deseti pronásledovatelům utekl o bod a půl! Zastaví či aspoň zpomalí jeho dominanci dnes jeho oddílová kolegyně Kristýna Laurincová?

 

Eneasz Wiewiora nejlepší v bleskovém turnaji jednotlivců  (6.7. 2017, Josef Kovařík)
Do čtvrtečního svátečního dopoledne vložili pořadatelé ze Zbrojovky Vsetín turnaj v bleskovém šachu. Tentokrát se v komorním prostředí sešlo 14 účastníků, kteří se utkali systémem každý s každým na 13 kol. Hrálo se v tempu 2 krát 4 minuty plus 2 vteřiny za každý tah. Mezi koly nebyly nutné žádné časové prodlevy, neboť jeho rozlosování bylo jasně dáno, a tak turnaj svižně ubíhal.

 

Favoritem byl momentální lídr turnaj FIDE Open A Eneasz Wiewiora z Polska a svoji roli zvládal s přehledem. Zajímavé tak bylo sledovat vývoj na dalších čelních místech pořadí, protože tam se vše neustále mírně přelévalo. Velmi netradičně zakončil turnaj celkově druhý Martin Horák z Vlašimi, který v poslední partii předvedl instruktážní matování pomocí jezdce a střelce (video ZDE), což v podmínkách bleskového šachu sklidilo zasloužený obdiv přihlížejících hráčů. Na třetím místě skončil nadějný polský šachista Przemyslaw Laszczak, čtvrtý Ladislav Prucek z Přemyslovic a pátý Dominik Parák ze Zbrojovky Vsetín.

 

Kompletní přehled výsledků můžete studovat na chess-results ZDE, fotogalerii si můžete prohlédnout ZDE.

 

Duo Roubalík - Kapusta vítězně v rapid šachu dvojic  (2.7. 2017, Josef Kovařík)
V neděli dopoledne byl vložen turnaj C, turnaj v rapid šachu dvojic. Hrálo se na 7 kol v tempu 2 krát 10 minut plus 4 vteřiny za každý tah. Sešli se jak šachisté, kteří se účastní obou celotýdenních turnajů, tak borci, kteří přijeli speciálně jen na rapid dvojic, celkem 23 párů. Tři z nich s průměrným ELO-koeficientem nad 2200, dalších šest s průměrem nad 2000 - takže bylo jasné, že zaručena je nejen kvantita, ale i kvalita.

 

Favorizovaný tým Jakub Roubalík - Petr Kapusta nakonec zvítězil před ráno narychlo vytvořenou dvojkou Josef Mudrák - Zdeněk Holeksa a párem František Vrána - Zdeňka Vránová. Ryze mládežnický tým Patrik Štěpán - Matěj Kuchař bral cenu za čtvrté místo a finančně ohodnocený tým číslo pět hrál ve složení Jakub Krejča - Ondřej Karlík. Kompletní přehled výsledků lze studovat na chess-results ZDE, fotogalerii můžete zhlédnout ZDE.

 

Dvaačtyřicátý Přebor města Vsetína zahájen (1.7. 2017, Josef Kovařík)
V sobotu 1. července byl zahájen dvaačtyřicátý Přebor města Vsetína. Po dvou letech se opět hraje v klimatizovaném sále vsetínského Domu kultury. Šachový mezinárodní festival nabízí dva hlavní turnaje, FIDE Open A a FIDE Open B, které se hrají na devět kol - od soboty do soboty každé odpoledne, ve středu je vloženo dvojkolo. Své umění v Domě kultury poměřují šachisté z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska a Německa.

 

V turnaji FIDE Open A k šachovnicím usedlo 43 hráčů, ve FIDE Open B 63 šachistů. Z celkového počtu 106 účastníků je rovná padesátka ve věku do osmnácti let. Nejmladší ze všech je osmiletý Jakub Matůš ze Sokola Ústí, nejstarší naopak Jiří Růžička ze Zbrojovky Vsetín, který letos slaví osmdesátiny.

 

Festival nabízí kromě dvou hlavních turnajů i dva turnaje vložené. V neděli dopoledne je možno zahrát si turnaj dvojic v rapid šachu, ve čtvrtek dopoledne zase turnaj jednotlivců v bleskovém šachu. Pořadatelé ze šachového oddílu Zbrojovka Vsetín a Domu kultury zvou na tyto doprovodné turnaje též případné zájemce, kteří nenastupují v celotýdenním turnaji A či B.

 

 Přebor města Vsetína 2017 - partie FIDE Open A

 1.kolo

 

 2.kolo

 

 3.kolo

 

 4.kolo

 

 5.kolo

 

 6.kolo

 

 7.kolo

 

 8.kolo

 

 9.kolo

 

 

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk