Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

PŘEBOR VSETÍNA 2024 » TURNAJOVÝ BULLETIN 2021

 

vsetín 2021

Turnajový bulletin
- Propozice

- Výsledky (FIDE Open)

- On-line (live přenos z 8 šachovnic)
- Fotogalerie (© Kryštof Kovařík)

- Videoreportáž (5.kolo)
- Videoreportáž (Kryštof Kovařík)
- Fotogalerie (VŠKM)
- Fotogalerie (Město Vsetín)

- Partie ve formátu PGN ke stažení ZDE.

 

 

 

Zprávy z turnaje:

 

Vítězem 46. PMV Jan Bosák (11.7. 2021, Josef Kovařík)
Honza Bosák se zaslouženě prokousal až k vítězství v turnaji. Cestou devíti koly se jen dvakrát se svým soupeřem rozdělil o bod a poměrně s přehledem kontroloval z první šachovnice svoji týdenní pouť. Se 7 body skončil druhý Radek Zádrapa, oba favoriti ze Šachového klubu Vsetín tak obhájili své pozice. Třetí místo se ziskem 6,5 bodu obsadil Karel Doležal ze Sokola Francovy Lhoty, čtvrtý Zbyněk Pyš ze Sokola Valašské Bystřice dosáhl 6 bodů a pátý Tomáš Galda z oddílu Šachy Hošťálková 5,5 bodu.
Šestý v pořadí David Juračák z Interchessu bral zaslouženě prémii pro nejlepšího hráče s ELO koeficientem do 1700 bodů, přičemž v poslední partii dlouho bojoval ještě o lepší umístění. Nejlepším šachistou s ELO koeficientem do 1500 bodů byl celkově desátý Matěj Kopecký z ŠK Vsetín a v kategorii do 1300 bodů celkově čtrnáctý Jakub Matůš ze Sokola Ústí.
Turnaj zajisté naplnil očekávání, týden se šachisté potkávali u svých partií, mladí se nebáli partií se zkušenými borci, zkušení borci se nebáli předávat svým budoucím pokračovatelům nejen své mnohaleté šachové moudro, ale občas i „rozdat" část svých bodů, které by dříve zůstávaly spíše na jejich straně. Čtyřicátý šestý ročník Přeboru města Vsetína byl i v letošní komornější podobě vnímán aktéry dle jejich ohlasů veskrze pozitivně.


Zahájen 46. Přebor města Vsetína
(3.7. 2021, Josef Kovařík)
Letos v podstatně skromnějším počtu a ve skromnějších prostorách, zato ve zcela „domácím" prostředí. Dvaatřicet šachistů a šachistek zahájilo 46. ročník Přeboru města Vsetína v herně Na Lapači. Počet účastníků se skládá ze šestnácti mládežníků ve věku do osmnácti let, druhou polovinu tvoří šachisté již dospělí. Vzhledem k okolnostem vnějšího světa se letos pořadatelé ze Šachového klubu Vsetín rozhodli pro tuto komornější podobu tradičního letního turnaje. Borci se u čtyřiašedesáti černých a bílých polí usadí v následujících sedmi dnech devětkrát. Dvojkola jsou naplánována na neděli a na sváteční úterý.
Po útrpné sezóně, kdy si dospělí šachisté „naživo" prakticky nezahráli královskou hru, kterou si tak oblíbili, a některé děti stihly jen pár červnových víkendových turnajů, se tak mají příležitost posadit se každý na opačné straně šachovnice a utkat se z očí do očí. Věříme tomu, že všichni prožijí příjemný týden mezi lidmi s tímto společným a ušlechtilým zájmem.

 

vsetín 2021

 

Přebor města Vsetína 2021 - partie

  1.kolo

 

 2.kolo

 

 3.kolo

 

 4.kolo

 

 5.kolo

 

 6.kolo

 

 7.kolo

 

 8.kolo

 

 9.kolo

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk