Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

PŘEBOR VSETÍNA 2014

 


39Přebor města Vsetína 2014


- Výsledky
- Fotogalerie
- Fotogalerie VŠKM ze simultánky s IM Jasným
-
Reportáž TV Beskyd ze simultánky 
-
Regionální televize - fotogalerie věnována Přeboru Vsetína 2014 

 

Zprávy z turnaje:

 

Reportáž z Přeboru Vsetína 2014 (kamera: Jan Rohlík, komentář: Josef Kovařík)

This text will be replaced

 

Standa Jasný napočtvrté na Vsetíně vítězně  (5.7. 2014, Josef Kovařík)
Počtvrté v řadě hrál vsetínský turnaj IM Stanislav Jasný (Beskydská šachová škola) a tentokrát ho dotáhl k vítěznému konci. V devátém kole kontroloval své první místo nabídkou remízy. Skvělé druhé místo získal po výborných výkonech domácí Stanislav Juříček a dravé mládí v podobě Víta Moravce (TJ Sparta Kutná Hora) si zajistilo celkovou třetí pozici.


Turnaj Národní Open podle předpokladu ovládl napajedelský Emil Macura. Za nejzkušenějším šachistou ale již pomyslné stupně vítězů ozdobili mladík a mladice, Jarek Lukaštík ze Sokola Ústí a Zuzana Gřesová z Beskydské šachové školy.

Tento ročník Přeboru města Vsetína se konal za finanční spoluúčasti Zlínského kraje.
Příští rok se uskuteční jubilejní 40. ročník Přeboru města Vsetína. Proběhne od 4. do 11. července 2015.

Bělunek vítězem bleskového turnaje
(4.7. 2014,  Josef Kovařík)
V komorním počtu patnácti šachistů se v pátek dopoledne odehrál bleskový turnaj. Po dohodě všech účinkujících proběhlo jen devět kol, na hodinách jsme nastavovali 2 krát 4 minuty plus 2 vteřiny za každý tah. Zvítězil Vladimír Bělunek (Tatran Litovel) s 8 body před Radkem Zádrapou (Zbrojovka Vsetín), který uhrál 6 bodů, třetí Radek Holman (EMKaD Holešov) získal 5½ bodu. Kompletní výsledky bleskového turnaje jsou ZDE, fotografie ZDE.

Simultánka s IM Stanislavem Jasným
(2.7. 2014,  Josef Kovařík)
První červencové dopoledne se uskutečnila před vsetínskou radnicí šachová simultánka IM Stanislava Jasného. Utkal se se dvaceti soupeři. Zahájení akce provedla paní starostka Iveta Táborská, potěšena byla hojnou přítomností mládežnických šachistů.

Především zde byli zastoupeni hráči pořádající Zbrojovky Vsetín, ke stolům však zasedli i borci ze Sokola Ústí, Bystřičky, Holešova či Vlašimi. O kráse a dlouhověkosti lásky ke královské hře svědčí věkové zastoupení. Nejmladší Matěj Kopecký ze Zbrojovky Vsetín měl letos sedm let, nejstarší Jaroslav Švagera z MEZu Vsetín čtyřiasedmdesát.

Stanislav Jasný nepojal simultánku prestižně, dal svým vyzyvatelům šanci. Ze dvaceti partií osmi soupeřům odsouhlasil remízu, dvanáct jich porazil.

Přebor města Vsetína zahájen (28.6. 2014,  Josef Kovařík)

První den prázdnin odstartoval 39. ročník Přeboru města Vsetína. Turnaj FIDE Open zahájilo 48 šachistů. Mezi favority můžeme řadit IM Jana Sosnu, IM Stanislava Jasného či FM Borise Furmana. A do příček nejvyšších bude chtít zajisté promluvit i zlínský Jakub Roubalík. V turnaji Národní Open nastoupilo 45 hráčů, nejvýše nasazený je zároveň také nejstarší účastník tohoto ročníku, Emil Macura. Na slavnostním zahájení promluvil i místostarosta Stanislav Pavelec, který, ač nešachista, pronesl odvážnou řeč, že se cítí býti jedním z nás. Tento turnaj totiž zahajoval už potřetí.


Hned první kolo přineslo některé zajímavé výsledky. Dobře připraven zřejmě přijel žamberský Petr Dungl, který s mistrem Sosnou vybojoval remízu. Pěkného úspěchu dosáhl domácí Jakub Stančík, na sedmé desce dokázal porazit zlínského Petra Koutného. Překvapivým výsledkem byl asi i zisk celého bodu Ondřeje Stuchlého v partii s panem Hastíkem. Nejdelší boj svedla Natálie Kaňáková, zvítězila v nejdelší partii dne, která trvala 260 minut. Aby se v zápětí dozvěděla, že v dalším kole nastoupí na první desce proti svému trenérovi Stanislavu Jasnému ;-)


Také v turnaji s názvem Národní Open se odehrál jeden překvapivý výsledek. To když Jan Prda z Valašského Meziříčí porazil třetího nasazeného hráče. Potěšitelná zpráva opět je, že v tomto turnaji i letos nastoupilo hodně mladých šachistů.

 

 Přebor města Vsetína 2014 - partie Fide Open 



Partie ve formátu PGN ke stažení ZDE

 

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk