Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KP-ML-ZAKU-2023

 

2. místo našich mladších žáků v krajském přeboru družstev - Malenovice, 3.3.2023

 

V prvním odstavci bych asi měl rozvést radostnou zprávu z nadpisu. Nemohu si ale pomoci, a musím začít poklonou hlavnímu organizátoru tohoto turnaje, panu Josefu Tomkovi. Turnaj organizačně i finančně připravil, zajistil hrací místnost, šachový materiál, medaile a poháry, domluvil bohatý bufet, turnaj odřídil rozhodcovsky u stolů i u počítače. Nebyl na to sám, pomáhali mu chlapci z pořádajícího malenovického šachového klubu (které si předtím šachově vychoval). Nezmiňoval bych to vše, kdyby Josef Tomek, pro kolegy Pepa, nebyl ročník 1943. Smekám. Nemůžu ještě nezmínit, že podobnou práci v Karolince odvádí rovněž nestárnoucí Vladislav Bambušek, r. 1942. Pánové, klobouky dolů!

 

K turnaji samotnému. Po dvou odhláškách na poslední chvíli zasedlo k bojům o jedno postupové místo na červnové mistrovství ČR v Harrachově osm šestičlenných družstev. Věková hranice pro letošní ročník byla dána rokem narození 2011, přičemž v družstvu musela hrát alespoň jedna dívka a jeden hráč/hráčka narozeni v r. 2014 a později. Pro rodiče adeptů šachové hry může být zajímavou informací, že patrně nejmladší účastnice tohoto krajského přeboru, Charlotka Stará ze Starého Města se narodila v r. 2018. Ještě neoslavila ani páté narozeniny a už uhrála 4 body ze 6 partií.

 

Naše šestka nastoupila v sestavě Štěpán Zádrapa (r. 2011), Gabriela Zádrapová (2013), Lukáš Ptáček (2012), Jan Změlík (2011), Matěj Lorenc (2012) a jako host na postu „supermladšího" žáka Martin Trčálek (2014) se sousedního Sokola Ústí. Sami bohužel tak mladého šachistu nemáme. Soupeři nám byly tři družstva Sulimova (A, B, C), dvě družstva Starého Města (B, C; přičemž „A" tým, jako vítěz loňského Mistrovství ČR, měl už předem zajištěno druhé postupové místo na letošní šampionát), družstvo Zlína a pořadatelských Malenovic.

 

Turnaje mladších žáků bývají tak trochu loterií. Ani nyní jsem před začátkem klání nebyl s to odhadnout, zda budeme patřit mezi favority či zda se budeme pohybovat spíše uprostřed nebo - nedejbože- na chvostu startovního pole. Průběh turnaje, a hlavně jeho první část, nám však dovoloval myslet na příčky nejvyšší. Vždyť první čtyři kola jsme vyhráli. Pak však přišla sprcha v podobě prohry 0-6 s pozdějším vítězem „áčkem" Sulimova. Ve dvou posledních kolech jsme však opět zvítězili a vybojovali pro naše barvy pěkné druhé místo.

 

Sulimov A projel turnajem jako nůž máslem. Hned tři jeho hráči zvítězili ve všech svých sedmi partiích. Zaslouženě brali zlato a doprovodí tak přímo postoupivší Staré Město A na „republiku". Třetí místo pak vybojovalo „béčko" Starého Města.

 

Naši hráči tvořili vyrovnaný tým. Bodově nejvíce přispěl k stříbrné medaili benjamínek Martin šesti výhrami ze sedmi partií, pět a půl bodu přidal Honza, po pěti Štěpán a Matěj a po čtyřech bodech získali Gábi a Lukáš. Díky všem našim hráčům za výbornou reprezentaci a rodičům Lorencovým za pomoc s dopravou.

 

Radek Zádrapa

 

Výsledky na chess-results

 

kp-ml-

 

kp-ml-2

 

kp-ml-3

 

kp-ml-4

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

1
8.3.2023 18:31:45 - A.Macháček
Máš pravdu Radku, moc pěkný turnaj Josef je borec. jen trošku nostalgicky vzpomínám na KP mladších kde se utkávalo 14 - 17 družstev mladších žáků. Snad bude líp. T.
 

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk